Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) 2025 yılı yaz kararnamesi kapsamında görev yerleri değişen hakim ve savcılar onuruna Siirt’te veda yemeği düzenlendi.
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya ile eşi Nurten Kızılkaya Hanımefendi’nin katılımıyla İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa; il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, hakimler, savcılar ve adliye personeli yoğun ilgi gösterdi.
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca yaptığı konuşmada, üç dilli kardeşlik şehri Siirt’te görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Siirt halkına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
Programda konuşan Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, görev sürelerini tamamlayarak kentten ayrılan yargı mensuplarına teşekkür ederek, “Görev sürelerini tamamlayarak bizlere veda eden kıymetli yargı mensuplarımız, Siirt’te bulundukları süre boyunca adaletin tesisi adına önemli hizmetlerde bulunmuş, sergiledikleri dürüstlük, liyakat ve nezaketle örnek bir duruş sergilemişlerdir.
Her veda bir hüzün barındırsa da, her son yeni bir başlangıçtır. Yeni görev yerlerinizde de aynı sorumluluk bilinciyle başarılı hizmetler sunacağınıza yürekten inanıyorum.” dedi.
Vali Kızılkaya, başta Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca olmak üzere tüm yargı mensuplarına hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, yeni görev yerlerinde sağlık, huzur ve başarı temennilerinde bulundu.
Duygusal anların yaşandığı veda programı, plaket be hediye takdiminin ardından günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.