Bu haber kez okundu.

Siirt’te Dünya Tiyatro Günü'ne Özel 'Uyku' Oyunu Sahnelendi
banner229

27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle İlimiz Kültür ve Turizm Müdürlüğünce AÇS Tiyatrosu tarafından “UYKU” adlı 2 Perde Absürt Kabare Tiyatro oyunu 26 Mart Cumartesi ve 27 Mart Pazar günleri Saat 20.00'de, Halk Eğitim Merkezi Salonunda izleyicilerle buluştu.
Yazarlığı ve yönetmenliğini Fazıl Ufuktepe’nin yaptığı oyunun konusu ise şöyle: “Cemal ile Mazlum çalıştıkları inşaatın altında kazdıkları yerlerde insan iskeletlerine rastlarlar. Ardından da garip kabuslar görmeye başlarlar.
Mazlum sık sık gördüğü Dede’nin hayaletinden çok etkilenir. Dede ona sık sık insanlık tarihindeki âlimlerin, seçkin sözlerinden bahseder. Daha sonra Cemal, Mazlum'un gördüğü dedeyi görmeye başlar.
Bir gün karşılarına Ezel adında bir kadın çıkar. Çok öfkeli ve sert bir karakterdir. Ondan çok korkarlar. Ardından da Melek Hanım gelir. İyimser ve uzlaşmacı bir karakterdir.”
Alışılmışın dışında olan bu Tiyatro oyunu; Sıra dışı sahnelenişi ve müzikleri ile sanatseverlerden beğeni topladı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.