Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE DEPREM HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
banner229

03 Aralık 2020 tarihinde ilimize bağlı Kurtalan ilçemizde saat 8.45'te, 5,0 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde, Valiliğimiz Koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde Bakanlıkça görevlendirilen (2) Uzmanın koordinasyonunda, İl Merkezinde (1) Müdür yardımcısı, (4) Şube Müdürü ve (8) ekip, Kurtalan İlçesi ve Köylerinde (1) Müdür yardımcısı (2) Şube Müdürü ve (7)ekip olmak üzere toplamda (40) teknik personel ile sahada hasar tespit çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

06 Aralık 2020 günü itibariyle yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda, Kurtalan Merkez ve Köylerinde; 62 Hasarsız, 146 Az Hasarlı ve (7)Ağır Hasarlı bina tespit edilmiş, Siirt Merkezinde ise 91 Hasarsız, 10 Az Hasarlı bina tespit edilmiştir.

Alo 181 hattına yapılan başvurular, vatandaşlardan gelen ihbarlar ve dilekçeler ile yapılan başvurular, ivedilikle incelenmekte olup,ayrıca Okullar, Camiler ve Kamu binalarında da hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.

Binaların depremden kaynaklı hasarlarını dikkate alarak, binaları farklı hasar derecesiyle sınıflandıran teknik ekiplerimiz, depremzede vatandaşlarımızın yaralarının bir an önce sarılması için var gücü ile hasar tespit çalışmalarını sürdürmektedir.

Devletimizin tüm imkânlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındadır. Depremden etkilen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.