Bu haber kez okundu.

Siirt’te Aşılama Oranları Artıyor
banner229

Pozitif vaka sayısında en fazla vaka görülen il olma özelliğini elinde bulunduran Siirt’te aşılama oranları da artıyor.

Sağlık bakanlığı resmi sitesinde yapılan duyuruda; Siirt’te toplan 151.342 kişi aşı olurken, 1. Doz aşı olan kişi sayısı 100.292 ve 2. Doz aşı olan kişi sayısı 45.807 olarak açıklandı.

Aşılama miktarının artmasıyla birlikte Siirt en aşı yapılan iller sıralamasında sonlarda olmaktan kurtuluyor. Birkaç hafta öncesine kadar en az aşı yapılan illerin başında gelen Siirt aşı oranın yükselmesi ile bu durumdan kurtulmaya başladı.

En azı aşı yapılan on ilin yer aldığı listede dün 8. sırada yer alan Siirt bu gün 9’ncu sırada kendisinde yer buldu. Siirt’te aşılama oranı % 48,8 olarak açıklandı. Türkiye geneli Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 75 milyon 630 bin 581'e ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahmut 3 yıl önce

Ya birde kaç vakka var onu yayinlasaniz