Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE 375 KİŞİYE, KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM MÜJDESİ
banner229
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Müdürlüğü ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve arasında uygulamalı girişimcilik eğitim işbirliği protokolü imzalandı.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen 2016 yılının ilk il istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı sonrasında işbirliği protokolü, KOSGEB Siirt Müdürü Ömer ERKILIÇ ve İş-Kur İl Müdürlüğü Ömer ASLAN ve Siirt TSO Genel Sekreteri Başer TANER arasında imzalandı.
İmza töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, Kalkınmanın temelinde girişimcilik ruhu vardır. Bizler de ilimizde girişimcilik ruhunu daha da yaygınlaştırmalı, genç girişimci sayımızı arttırmalıyız. Bu eğitimi alan girişimci adaylarımızın iş hayatlarına atılmaları konusunda gerekli destekleri vereceğiz" dedi.
Vali Tutulmaz bu protokolün ilimiz girişimcilerine hayırlı olmasını temenni edip 375 kişilik KOSGEB girişimcilik eğitimi müjdesini verdi. KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç ise, KOSGEB olarak, ilimizdeki girişimci adaylarına verdiğimiz destekler artarak devam ettiğini, 2015 yılında Siirt merkez ve ilçelerinde 56 girişimcimizi KOSGEB’den destek alarak işletmesini kurduğunu söyledi.
Erkılıç, bu eğitimlerden başarıyla mezun olanlar işletme açtıkları zaman KOSGEB ’ten 50 bin TL hibe 100 bin TL ye kadar sabit yatırım desteğinden faydalanacakların belirtti.
İş-Kur İl Müdürü Ömer Aslan da, Siirt merkezde 250 kişiye, Eruh ilçesinde 25 kişiye, Pervari ilçesinde 25 kişiye, Baykan ilçesinde 25 kişiye ve Kurtalan ilçesinde 50 kişi olmak üzere toplamda 375 kişiye KOSGEB Uygulamalı girişimcilik eğitimi verileceğini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.