Bu haber kez okundu.

Siirt’in Tarihi Ahşap Kapıları Kayıt Altına Alınıyor
banner229

​​​​​​Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürlüğünce planlanan yıllık çalışmalar kapsamında her yıl çeşitli illerde halk kültürü alan araştırmaları gerçekleştirilmekte, elde edilen bilgi ve belgeler “Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi"ne kazandırılmaktadır.

Daha sonra basılacak olan kitaplarda yer alacaklardır. 09-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında bu çalışmalar kapsamında Siirt il, ilçe ve köylerinde "Siirt Kapıları" konulu halk kültürü alan araştırması yapmak üzere Folklor Araştırmacıları Ömür Demirel, Esin Bozdoğan, İskân Altın ve Mesut Şirin’den oluşan ekip çalışmalarına devam etmektedir.
Siirt'te bulunan geleneksel evlere ait kapılar geleneksel halk mimarisinde bulunan Siirt’e ait ahşap kapılar genellikle geometrik, bitkisel desenler, bulunup ritiüllere halk kültürü açısından konu olmuştur.
Ayrıca türbe, sivil ve dini yapılar üzerine yapılan bu araştırma halk kültürü açısından önemli bir yere sahiptir.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.