Bu haber kez okundu.

Siirt’e Etkili Hutbe Sunumu Bölge Yarışması İlimizde Yapıldı
banner229

Diyanet işleri Başkanlığı'nca, 2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Etkili Hutbe Sunumu Bölge Yarışması, 13.07.2019 Cumartesi günü Siirt’te gerçekleştirildi.

Siirt Merkez Ebülvefa Camiinde yapılan yarışmaya Bingöl, Şırnak, Iğdır, Muş, Bitlis, Ağrı ve Siirt illerinden yarışmacılar katıldı.

Yarışma Seçici Kurulu; Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir, Tillo İlçe Müftüsü Osman Ormağ, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Uğur Erman, Abdulhamidhan Teknik Lisesinden Müşerref Timurtaş tarafından Yarışmaya katılanlara daha önceden belirlenen hutbeler okutuldu.

Metni doğru okuma, fonetik/diksiyon (ses tonu, vurgu), beden dili (jest, mimik) ve göz teması, minber kullanımı, kendine güven ve dinleyenleri etkileme gibi alanlarda yarışmacılar okudukları hutbe ile değerlendirildi.

Yapılan değerlendirme neticesinde, Birinciliği Van ilinden Recep Bakır, İkinciliği Siirt’ten Masum Şık, Üçüncülüğü Muş ilinden Mehmet Fecri Yıldırım kazandı.

İl Müftüsü Ahmet Altıok, Yarışmada yaptığı konuşmada, seçilen bölge birincisinin Türkiye finaline gitmeye hak kazandığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl Türkiye genelinde Din Görevlileri arasında etkili hutbe sunumu, Kur'an-ı Kerim'i okuma, ezanı güzel seslendirme ve hafızlık yarışmaları düzenlediğini kaydeden Altıok,  Bugün ilimizde Etkili Hutbe sunumu bölge yarışmasının yapıldığını, bu yarışmaya 7 ilin birincilerinin katıldığını belirtti.

Siirt Müftüsü, şöyle konuştu:"Böylesi yarışmaların amacı Din Görevlilerimizin güzel hutbe sunumuna teşvik edilmesidir. Her biri buraya gelerek mesleklerini en güzel bir şekilde icra ettiklerini gösterdiler. Bizim gözümüzde hepiniz birincisiniz.

Zaten çok güzel bir yarışma oldu puanlarınız çok yakın. Ancak kurallar gereği birinci seçmemiz gerekiyordu. Hepinizin ağzına yüreğine sağlık Birinci seçilen arkadaşımızdan da Türkiye finalinde derece getirmesini bekliyoruz.

 Yarışmada dereceye girerek birinci olan ve Van ilinden yarışmaya katılan Recep Bakır, bölgeyi temsilen Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.