Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesine Bağlı Sağlık Yüksek Okulu Fakülteye Dönüştürüldü
banner229

Kaliteli eğitim anlayışıyla geleceğimizin sağlık çalışanlarını yetiştirmeyi hedef edinen Siirt Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Cumhurbaşkanı Kararı ile Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü.

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi kararı, 8 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kararla üniversitemize bağlı fakülte sayısı 10 a yükselirken, yüksek okulu sayısı da 3 e düşmüş oldu.

Modern eğitimi ile bilimin ışığında yürümeyi hedef edinen Sağlık Yüksekokulu, 2020-2021 eğitim-öğretim döneminden itibaren faaliyetlerine Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak devam edecek.

Sağlık Yüksekokulu’nun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüşmesi kararı hakkında bir açıklama yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, akademik birimlerimizin daha iyi gelişimi için çok yoğun çalışmalar yaptıklarını belirterek Sağlık Yüksekokulu’nun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüşmesinin çok önemli bir gelişim olduğunu vurguladı.

Bu gelişme ile birlikte 9 olan fakülte sayısının 10’a yükseldiğine dikkat çeken Rektör Erman, kaliteli ve alanında uzman akademisyenlerle geleceğin sağlık çalışanlarını yetiştirmeye ve onların gelişimine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurgulayarak Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Siirt’e ve üniversitemize hayırlı olmasını diledi.

Halen Siirt Üniversitemize bağlı; Tıp, Eğitim,Veteriner, Ziraat, İlahiyat,Mühendislik, Güzel Sanatlar ve Tasarım, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri bulunuyor.

Siirt Üniversitemize bağlı yüksek okullar ise şöyle; Beden Eğitimi Spor, Turizm ve Otelcilik ve Yabancı Diller yüksek okulu bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.