Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Danışma Kurulu Toplantısı Online Gerçekleştirildi
banner229

Siirt Üniversitesi Danışma Kurulu; Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak başkanlığında, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aytek ve Danışma Kurulu üyelerinin katılımıyla çevrimiçi toplantı şeklinde gerçekleşti.

Siirt Üniversitesinde tarım ve hayvancılık başta olmak üzere bölgemizin mevcut durumu, stratejik plan kapsamında misyon ve vizyon değerlendirilmesi, bölge-üniversite ilişkisi konularından kalite süreçlerinde paydaş katılımını sağlamak amacıyla Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda; Siirt Üniversitesi Stratejik Planı kapsamında misyon ve vizyon ile ilgili paydaş görüşleri ve Üniversitenin Kalite Politikası Danışma Kurulu’nun görüşleri alınarak değerlendirildi. İhtisaslaşma süreci ile ilgili Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, bu sürecin bölgemiz açısından taşıdığı öneminin altını çizerken tarım ve hayvancılık alanında yaratılacak olan ürünlerin katma değeri üzerine vurgu yaptı.

Danışma Kurulu, YÖK Anadolu Projesi ile ilgili üniversitemiz eğitim-öğretim ve Ar-Ge süreçlerinde üniversiteler arası paydaş ilişkileriyle güçlü bir ilişki kazandığı hususunda bilgilendirildi. Üniversitemizde altyapı yenilikleriyle iç paydaşlarımızın sosyal ortamlarının iyileştirilmesi yönündeki gelişmelerle ilgili deneyimler paylaşıldı.

Danışma Kurulu Toplantısında istişare edilen temel konular şunlardır:

  • Üniversitenin misyon ve vizyonunun değerlendirilmesi,

  • Üniversitenin kalite politikasının değerlendirilmesi,

  • Tarım ve hayvancılıkta ihtisaslaşma sürecinde paydaşlarla güçlü iletişim halinde olunması,

  • Hayvancılıkta süt veriminin geliştirilmesi,

  • Payetleme ünitesi ile küçükbaş hayvancılıkta bölgesel ve ulusal ve uluslararası düzeyde öncü bir üniversite olmak,

  • Ekilemeyen arazilerin biyoçeşitliliğinin değerlendirilmesi,

  • Öğrencilerin kalite süreçlerinde etkin rol alması,

  • Pervari balının markalaşma sürecinin etkinleştirilmesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.