Bu haber kez okundu.

Siirt Umut Kervanı'ndan Yetim ve Fakir Çocuklara “Hoş Geldin Ramazan” Etkinliği 
banner229

Siirt Umut Kervanı, Ramazan ayına girmeden yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına manevi destek olabilmek ve maddi açıdan katkı sunabilmek maksadıyla bir etkinlik düzenledi.

Siirt Umut Kervanı Derneğinde fakir ve muhtaç aileler ve çocuklarına Ramazan ayı ile ilgili bilinç vermek amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte çocuklara çizgi filim ve oyunlar üzerinden Ramazan ayı ile ilgili kavramlar öğretildi.

Programın ikinci kısmında Siirt'te okuyan gönüllü üniversiteli kızların toplamış olduğu yardımlar ailelere teslim edildi.

"Tek temennimiz Ramazan'a girmeden çocuklarımıza manevi açıdan destek olabilmek" 

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Siirt Umut Kervanı yardım gönüllüsü Aynur Tokdemir, amaçlarının çocukların Ramazan ile ilgili kavramları oyunlar üzerinden öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Tokdemir, "Siirt Umut Kervanı olarak gönüllü kardeşlerimizin desteği ile yardımda bulunduğumuz yetim, fakir ve muhtaç ailelerin çocuklarına Ramazan ayı ile ilgili bilinç vermek amacıyla öncelik çizgi filim izlettik ve daha sonra Ramazan ile ilgi kavramları oyunlar üzerinden öğrenmelerini sağlamaya çalıştık. Daha sonra hazırlamış olduğumuz hurma ve çikolata ikramında bulunduk. Programımızın ikinci kısmında Siirt'te okuyan gönüllü üniversiteli kızlarımızın toplamış olduğu yardımlarla Ramazan kolileri hazırladık ve bu kolileri özellikle yetim, fakir ve muhtaç olan ailelere verdik. Tek temennimiz Ramazan'a girmeden önce çocuklarımıza manevi açıdan destek olabilmek, ailelerine de maddi açıdan katkı sağlayabilmektir." dedi.

Yetim, fakir ve muhtaç çocuklar yararına topladıkları yardımı Umut Kervan'ını köprü yaparak destek olan üniversiteli kız öğrencilerine teşekkür eden Tokdemir, farklı projeleri olan herkesi beklediklerini ve yardımcı olmaya hazır olduklarını kaydetti.

"Hayırseverlere de bu kervana destek olmaları çağrısında bulunuyoruz"

Kardeşlerimiz yetim, fakir ve muhtaçlar için yapmak istedikleri her projede umut köprüsü olmaya hazır olduklarını ifade eden Tokdemir, "Projelerini hazırlayıp bize geldiklerinde onların yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazırız. Ramazan ayı için bütün duyurularımızı yaptık. Gıda kolileri için 250 TL'lik bir miktar belirledik. Hayırseverlerimiz bize destek olmaya devam ediyor. Allah onlardan razı olsun ama Siirt gibi bir ilde fakir insanların sayısı çok daha fazla. Bu nedenle diğer hayırseverlere de bu kervana destek olmaları için çağrıda bulunuyoruz. En azından bir gıda kolisi ulaştırabilirler veya isterlerse bizimle birlikte gelip yardımlarını ulaştırabilirler. Bizler yaptığımız bütün programları paylaşıyoruz." şeklinde bilgilendirmede bulundu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.