Bu haber kez okundu.

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, Bayram Öncesi Sürücüleri Uyardı
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Kurban Bayramı öncesi araç sürücülerini trafik kurallarına uymaları ve aşırı hızdan kaçınmaları konusunda uyardı.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, sürücüleri 10 günlük bayram tatilinde dikkatli olmaları ve uykusuz yola çıkmamaları konusunda uyardı.
Başkan Kuzu, "Kendinizin, yakınlarınızın ve trafikteki diğer sürücülerin can ve mal güvenliği için otomobil bakımı, lastik sökme, takma ve balans işlemlerinizi mesleki yeterliliğe sahip ehil kişilere yaptırın.

Belgesiz, bilgisiz kişiler tarafından bu işlemlerin yapılması sürüş güvenliğini, dolayısıyla can güvenliğinizi tehdit eder. Kendinizi ve sevdiklerinizi riske atmayın" uyarısında bulundu.

Kurban Bayramında Karayollarında trafiğin yoğunlaştığını belirterek sürücülerden hızdan ve hatalı sollamadan uzak durmalarını isteyen Başkan Kuzu, şunları söyledi:"İyice dinlenmiş olarak direksiyona geçin ve aracınızı kullanırken trafik kurallarına mutlaka uyun. Kısa mesafe de olsa emniyet kemerinizi kesinlikle takın. Yola çıkmadan önce ve seyir halindeyken kesinlikle alkol almayın ve kafeinli içecekler tüketmeyin.

Dolu bir mideyle yola çıkmak sıkıntı oluşturacağı için, yola çıkmadan önce hafif yiyecekler yiyin. Gideceğiniz yolun uzunluğuna göre, belli aralıklarla mola verin, basit egzersiz hareketleri yaparak vücudunuzu dinlendirin. Hızlı gitmek kazaya davetiye çıkarır.

Yorgunluk ve beraberindeki uykusuzluk da kazaya davetiye çıkaran bir başka etken. Cep telefonuyla konuşmak da kazalara davetiye çıkaran nedenlerden. Mecbur kalmadıkça telefonla konuşulmamalı, konuşulacaksa da aracı kenara çekip öyle konuşulmalı."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
siirtli ali çaycı 7 yıl önce

işte adam gibi adam her yerde ve her zaman halkını ve ırkını düşünen insan oğlu Allah kuzu gurubu kazadan ve beladan korusun Allah yar ve yardımcısı olsun