Bu haber kez okundu.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'Sayısal Takograf' İşlemleri Başladı
banner229

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yetkilendirilen Siirt Ticaret ve Sanayi Odasında, Sayısal Takograf hizmeti verilmeye başlandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) işlemleri yapabilme konusunda Siirt Ticaret ve Sanayi Odasına yetki verdi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, oda üyelerinin sayısal takograf hizmetini daha önceden çevre illerden aldıklarını artık buna gerek kalmadığını dile getirdi.

Hizmet sınırlarının sürekli genişlediğini belirten Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, “Uluslararası ticaretin en önemli unsurlarından birini oluşturan karayolu ile uluslararası eşya taşımacılığını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan hükümler gereğince yürürlüğe giren sayısal takograf uygulaması kapsamında odamız yetkilendirilmiş durumdadır. Bu çerçevede; Odamızda Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) işlemleri başlamıştır” dedi.

Kuzu, “Sayısal Takograf Kartı ise yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TOBB arasında imzalanan protokol İle TOBB bünyesinde kurulan Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından verilmeye başlanmıştır. Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi taşımacılık yapan araçlardaki takograf cihazlarında kullanılan kartların (Sürücü kartı, servis kartı, şirket kartı, denetim kartı) Türkiye’de üretilmesi ve dağıtılmasından sorumlu olan kuruluştur.

Sayısal Takograf Kartı almak için esnaflarımız çevre illere gitmek zorundayken, odamız yetkilendirilerek bu hizmeti vermeye başlamış ve esnafımıza kolaylık sağlanmıştır. K Türü Yetki Belgesi ve Sayısal Takograf Kartı, ekmek dağıtan bir fırıncıya, pazara ürününü taşıyan bir manava, firmalarına taşıt alan şirketlere, anlaşılacağı üzere farklı sektörlerdeki işletmelere gerekli olan belgelerdir.
Çatı kuruluşumuz TOBB ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan protokol sonucu odamız, yetki aldığı bu hizmeti ilimiz genelindeki farklı sektörlere vermektedir” ifadelerini kullandı.

Başkan Kuzu,Sayısal Takograf Kartının odamıza verilmesinde destek veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanım Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Yönetim Kuruluma, Meclis Üyelerime, Komite Üyelerime ve saygıdeğer başkanlarıma teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bundan sonra tüm arkadaşlarımız bu hizmeti Siirt Ticaret ve Sanayi Odası’ndan alacaklar.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.