Bu haber kez okundu.

Siirt'te Talasemi Hastası Çocuğa Doğum Günü Süprizi Yapıldı
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Talasemi hastası çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.

Siirt Valiliği ev sahipliğinde İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Şubesince düzenlenen etkinlikte, 25 telasemi hastası aileleriyle birlikte ağırlandı. Siirt Millet bahçesinde düzenlenen programa katılan Vali Hacıbektaşoğlu, talasemi çocuklar ve aileleri ile yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti.

Programda çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler vererek, sorunlarını dinleyen Vali Hacıbektaşoğlu, “Bu tür etkinlikler çocuklarımızın birbirleriyle kaynaşıp sosyalleşmesine ve rehabilitasyonuna katkı sunduğunu aktardı.

“İremsu ‘ya Doğum Günü Sürprizi”

Programda daha sonra İremsu Hassu (11) adlı çocuğa doğum günü sürprizi yapıldı. Vali Hacıbektaşoğlu ve eşi Güney Hacıbektaşoğlu hanımefendi, doğum günü pastasını İrem su ile birlikte keserek, tüm çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Program sonunda açıklamalarda bulunan Vali Hacıbektaşoğlu, “Geçmiş annelerimizin anneler gününü ve Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Allah sağlıkla, sıhhatle hepimizi nice ramazanlara, bayramlara kavuştursun. Bugün İremsu’nun doğum günü, İremsu’nun doğum gününü kutluyor, nice sağlıklı seneler diliyorum.

Talesemi hastası çocuklarımızın, hastalarımızın tedavi süreçleri devam ediyor. İyi ki hekimlerimiz var, iyi ki hemşirelerimiz var, iyi ki sağlık camiamız var. Talesemi hastalığı zor ve zahmetli bir süreç ama Allah dermansız dert vermesin. Bunun takibi mümkündür.

Önemli olan çocuklarımızda bu hastalığın erken teşhisi, tedavi ve takibi yapıldığı müddetçe inşallah normal hayatlarına, eğitim hayatlarına ve her türlü işlerine devam edebileceklerdir. Bu organisazyonda emeği geçen İl sağlık müdürlüğümüze tüm hekimlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.

Programa, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Ömür Emre, Siirt Halk Sağlığı çalışanları, talasemi hastası çocuklar ve aileleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.