Bu haber kez okundu.

Siirt'te Kaçak Avcılık Yapan Şahsa Tutanak Tutuldu
banner229

Siirt'te Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Av Koruma ekiplerince kırsal bölgede yapılan av koruma ve kontrol faaliyetleri esnasında bir araç içerisinde 3 kınalı keklik yakalandı.
Keklikler doğaya salınırken, şahıs hakkında idari para cezası ve tazminat kararı uygulandı.
Edinilen bilgilere göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü av koruma ekiplerince Şirvan ilçesi kırsal bölge ve köylerinde ilçe jandarma personelleriyle av koruma ve kontrol faaliyetleri yapıldı.
Faaliyet esnasında yol kontrolünde bir araç içerisinde 3 adet canlı kınalı keklik ele geçirildi.

Yapılan incelemeler sonucunda Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olarak, 4915 sayılı kanunun ilgili maddesini ihlal ederek "avcılık belgesi olmadan avlanma", "aykırı olarak avlanma süresi dışında avlanma", "fiili ile aykırı olarak avlanma", "usul ve esasları dışında canlı mühre ile avlanmadan" idari para cezası ve aynı kanunun ilgili maddesine aykırılıktan 3 adet kınalı keklik için tazminat cezası uygulandı.
Kınalı kekliklerin gerekli bakımları yapıldıktan sonra doğal yaşam ortamlarına salındığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.