Bu haber kez okundu.

Siirt'te Kaçak Avcılık Yapan Şahsa İdari Para Cezası Kesildi
banner229

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) Siirt İl Müdürlüğü ekipleri ile Sağırsu Jandarma Karakoluyla yapılan av koruma ve kontrol faaliyetlerinde yol kontrolünde araç içerisinde 7 adet canlı keklik bulunan araç sürücüsüne idari ceza işlemi uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) Siirt İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 20 Nisan 2022 tarihinde Siirt İli Merkez ilçesi içerisinde kırsal bölge ve köylerinde Sağırsu Jandarma Karakoluyla yapılan av koruma ve kontrol faaliyetleri esnasında yol kontrolünde araç içerisinde 7 adet canlı olarak Kınalı keklik bulunduğu tespit edilmiştir." denildi.

Yapılan incelemeler sonucunda Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, "4915 sayılı kanunun ilgili maddesini ihlâl ederek avcılık belgesi olmadan avlanma, aykırı olarak avlanma süresi dışında avlanma fiili ile aykırı olarak avlanma usul ve esasları dışında  canlı mühre ile avlanmadan idari para cezası ve aynı kanunun ilgili Maddesine aykırılık tan 7 adet kınalı keklik için tazminat bedeli uygulanactır dedi.

Kınalı Keklikler gerekli bakımları yapıldıktan sonra doğaya yaşam ortamlarına salındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.