Bu haber kez okundu.

Siirt'te Camiler İkinci Bir Emre Kadar Kapalı Tutulacak
banner229

Siirt İl idare Kurulları tarafından yapılan toplantıda alınan karar gereği; “Vatandaşların Sağlığı açısından Cemaatle kılınmamasına rağmen oldukça yoğun bir şekilde kullanılan ve farkında olmadan Korona virüs taşıyıcısı olabilecek vatandaşlarımızın başkalarına zarar verebilecek tehlikesi gerekçesiyle İkinci bir emre kadar Camilerin Geçici olarak kapalı tutulması, Ezanların sadece Merkezi Ezandan okunması yeterlidir “kararı çıkmıştır.

Dünya genelinde yayılmaya başlayan ve ülkemizde de görülen korona virüs, Vatandaşlarımızın sağlığı açısından zorunlu önlemler almaya itiyor.

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok bugün yapılan İl idare toplantısında alınan karara göre ;“Bütün camiler ikinci bir emre kadar kapalı tutulacaktır.  Merkezi ezan sistemi yeterlidir. Başka camilerde ferdi olarak ezan okunmasına gerek yoktur. Bu karar İl idare kurullarının kararıdır.”dedi.

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, “Herkesin farkında olmadan taşıyıcı olabileceği vurgulanan toplantıda, Devletimiz tüm kurum ve kurulları ile Vatandaşlarımızın sağlığı için seferber olmuştur.

Durum daha kötüye gitmeden bu tedbirlerin alınması gerekiyor. Vatandaşlardan kendi evlerinde de virüs tehdidine karşı tedbirli davranmalarını istiyoruz. Rabbim Devletimize zeval vermesin “dedi

Müftü Altıok, Lavaboları Camiden Müstakil (ayrı) olan Çarşı ve İş Merkezlerinde yer alan Cami Abdestlikleri , ihtiyaç olması halinde açık kalacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.