Bu haber kez okundu.

Siirt'te Avukatlar Günü Kutlandı
banner229

Siirt Barosunca "5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen açıklamaya, Baro Başkanı Av. Kenan Bilge,Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nizam Dilek ve Siirt barosu üyeleri katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Siirt Barosu Başkanı Kenan Bilge, hukukun üstünlüğe vurgu yaptı. Bilge, Siirt Barosu olarak 5 Nisan Avukatlar Günü açıklamasına katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Bilge, “Avukatlar, yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı temsil eder. Hak arama özgürlüğünün  teminatı konumunda bulunan avukatlar, vatandaşlararın adalete olan güveninin korunmasında büyük rol oynamaktadır. Maalesef avukatlar günü, gerek yasal düzenlemeler, gerekse fiili uygulamalar sebebiyle mesleğin zorlukla icra edilebildiği bir ortamda karşılıyoruz.

Hak savunuculuğu yapan avukatların ülke genelinde sözlü ve fiziksel şiddete uğradığı, mesleki faaliyetlerinden dolayı soruşturma ve kovuşturmalara maruz kaldığı, tutuklandığı bir ortamda avukatlar gününü kutluyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.