Bu haber kez okundu.

Siirt'te “24 Kasım Öğretmen Günü” Törenle Kutlandı
banner229

Siirt’te Öğretmenler günü kutlamaları, ATATÜRK anıtına çelenk sunulması sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu Hanımefendi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Mevlana İlkokulu bahçesinde düzenlenen fidan dikim törenine katılarak, öğretmen ve öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

Siirt Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda devam eden tören, Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK ve Türk Milli Eğitimine hizmetleri geçen ve ebediyete intikal eden öğretmenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan klibin izlenmesinin ardından Siirt Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Haşmet Varna, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Şiirlerin okunduğu törende, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri, Vali Hacıbektaşoğlu ve il protokolü tarafından verildi.

Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu, emekli öğretmenler adına 3 öğretmene "Hizmet Şeref Belgesi" takdim edildi. Tören, Öğretmenler tarafından verilen konser ile sona erdi.

Etkinliğe Vali Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin,  3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Gaffar Gören, İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.