Bu haber kez okundu.

SİİRT'TE 2020 YILINDA TERÖR VE UYUŞTURUCUYA GEÇİT VERİLMEDİ
banner229

2020 yılında ilimiz genelinde Terör ve Organize Suç Örgütlerinin Faaliyetlerinin Önlenmesi, Terör Örgütünün Finans Kaynaklarının Kurutulması, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile Kullanımının Önlenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında;

TERÖRLE MÜCADELE FAALİYETLERİ

PKK/KCK Silahlı terör örgütüne yönelik olarak 2020 yılı içerisinde toplamda 1.132 operasyon düzenlenmiştir. Yapılan Operasyonlar neticesinde (31) bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Yapılan operasyonlarda, terör örgütüne yardım/yataklık ve işbirliği yaptıkları tespit edilen (202) kişi hakkında adli işlem yapılmıştır. 

İkna çalışmaları neticesinde Yurt içerisinde (4) örgüt mensu, yurt dışında ise (3) örgüt mensubunun teslim olması sağlanmıştır. Son 5 yılda toplam (38) bölücü terör örgütü mensubu ikna edilmiş,  terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmaları sağlanmıştır.

Sosyal Medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen (19) şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.

Yıl içerisinde terör örgütü FETÖ/PDY yönelik (16)operasyon gerçekleştirilmiş, operasyonlar neticesinde (48) şahıs hakkında adli işlem gerçekleştirilmiştir.

Yıl içerisinde terör örgütü DEAŞ’a yönelik (4) operasyon gerçekleştirilmiş, (18) şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.

Yine yıl içerisinde HİZB-UT TAHRİR terör örgütüne (1)operasyon gerçekleştirilmiş, (11) şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE FAALİYETLERİ

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yıl içerisinde Narkotik Suçlarının Önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; (241) şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılmış, (49) kişi tutuklanmıştır.

İnsansız Hava Araçları Büro Amirliğine ait dronelerve dedektör köpekler de kullanıldığı operasyonlarda; 

(32) Kilo 401 Gram Esrar,

(28) Kilo 955 Gram Matemfetamin,

(4) Kilo 224 Gram Eroin,

1,30 Gram Kokain, 

(104) Adet Sentetik Ecza

(84) Adet Ecstasy hap, ele geçirilmiştir.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından da yıl içerisinde uyuşturucuyla mücadele ve narkotik suçların önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, (91) şüpheli şahıs yakalanmış; (38) şahıs adli makamlarca tutuklanmış, (31) şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, içici konumundaki (22) şüpheli hakkında da serbest bırakılma kararı verilmiştir. 

İcra edilen operasyonlar neticesinde;

(69) Kg. Esrar,

(3.806) Adet Uyuşturucu hap,

(240) Gr. Eroin,

(106) Gram Metamfetamin,

(300) Gr. Kenevir Tohumu,

(18) adet Uyuşturucu Kullanma Aparatı,

(2) adet Hassas Terazi, 

(138) adet Ruhsatsız Silahlara Ait Fişek,

(16) adet Ruhsatsız Silahlara Ait Şarjör,

(2) adet Muşta,

(2) adet Yasaklı Yayın (FETÖ/PDY),

Bölücü terör Örgütünü simgeleyen Paçavralar, 

(4) adet Sahte Para ile (80) adet Dijital Materyal ele geçirilmiştir.

Vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve refahı için 2021 yılında da halkımızın desteği ile her türlü terör, suç örgütleri ve uyuşturucu ile mücadelemiz aynı inanç ve kararlıkla devam edecektir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.