Bu haber kez okundu.

Siirt, Şırnak ve Van’ı 12 Tünelle Birbirine Bağlayacak Bölgemizin En Büyük Yol Çalışması Devam Ediyor
banner229

Bölgemizin en büyük yolu olacak ve Siirt, Şırnak ve Van’ı birbirine bağlayacak yolda çalışmalar devam ediyor.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Av.Ekrem Olgaç, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, İl Genel Meclis Başkanı  Cihangir Bayram, İl Genel Meclis Üyeleri ve Pervarili toplum önderi  Lokman Özcan ile birlikte Siirt Şırnak ve Van'ı12 tünelle birbirine bağlayacak bölgemizin en büyük yol çalışmasını inceledi.

Ören yaptığı yazılı açıklamada yolun toplam uzunluğunun 45,4 km, genişliğinin ise 12 metre olduğunu belirtti. Ören “ Proje güzergahı boyunca 12 adet tek tüp tünel bulunmaktadır. 12 adet tünelin toplam uzunluğu 14,89 km’dir.

Siirt-Şırnak-Pervari yolu tamamlandığında 3 adedi (4.385 metre) Siirt il sınırı içerisinde olmak üzere toplam 14.890 m tünelden oluşacaktır. Projemizin 45,4 km’sinin 30,51 km’lik kısmı açıkta büyük/küçük sanat yapıları ve kazı/dolgu imalatlarından oluşmaktadır. Bu yıl içerisinde Km başı imalatları, T1 Tüneli Giriş ve Çıkış yapıları imalatları, T1-T2 arası kazı/dolgu ve sanat yapısı imalatları ile T12 Tüneli ile Km sonu arası 6,00 Km’lik bölümün kazı/dolgu ve sanat yapıları imalatları bitirilecektir.” Dedi.

Yolun bölgenin ekonominse büyük katkılarda bulunacağını ve Siirt’in Van ve Şırnak sınır kapılarına daha yakın olacağını ifade etti. Ören açıklamasını devamında şunları belirtti, “Siirt- Şırnak-Pervari yolunun tamamlanması ile Van ve Şırnak Sınır Kapılarını en kısa yoldan birbirine bağlayarak; Öncelikle bölge ekonomisinin gelişimine katkı sağlanması, Van Kapıköy Sınır Kapısı ile Şırnak Habur Sınır Kapısını en kısa yoldan birbirine bağlayarak mezkûr sınır kapılarındaki ticaret hacminin artırılması ve bölge ekonomisinin geliştirilmesi, Şırnak-Pervari arasındaki Bestler Dereler Bölgesinin bakir, işlenebilir, tarıma elverişli ve verimli topraklardan oluşması, Şırnak-Pervari yolunun tamamlanması ile yol güzergâhındaki tüm verimli arazilerin ekonomiye kazandırılması, özellikle Şırnak bölgesinden ulaşımı sağlanan doğu ülkeleri ile ekonomik ve turizm hacminin, Şırnak-Van arasında kolay ulaşımın sağlanması ile arttırılması planlanmaktadır.”

DOĞAN KÖYÜ BETON ASFALT ÇALIŞMASINI İNCELEDİLER

Yol çalışmasını inceledikten sonra AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Av.Ekrem Olgaç, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, İl Genel Meclis Başkanı Cihangir Bayram ve Pervarili toplum önderi  Lokman Özcan ile birlikte;  Pervari ilçemize bağlı Doğan Köyü beton asfalt yol çalışmasını incelediler.

KÖY ZİYARETLERİNDE BULUNDULAR

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Av.Ekrem Olgaç, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, İl Genel Meclis Başkanı  Cihangir Bayram ve Pervarili toplum önderi  Lokman Özcan ile birlikte; Doğan, Sarıyaprak, Karadayı, Düğüncüler, Yapraktepe Köylerini ziyaret ederek köylülerin talep ve sorunlarını dinlediler. Köy ziyaretlerinin ardından  Abdurrahman bin Avf Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldılar.

KÖY ZİYARETLERİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.