Bu haber kez okundu.

Siirt Pervarililer Derneği’nden Sözde Ermeni Soykırımı Açıklaması
banner229

Siirt Pervarililer Derneği, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili olarak bir basın açıklaması yapmak gereğini hissettiklerini duyurdu.
Buna göre ülkemizi sıkıştırmak ve karalamak maksadı ile ortaya konulan bu iddianın asılsız olduğunu yörede yaşayan insanlar olarak belirtmek isteriz.

Siirt Pervarililer Derneği, başkanı İnan ÖZCAN şunları ifade etti;  İddia edildiğinin tam aksine o dönemde Ermeniler Ruslardan da destek alarak Doğu ve Güneydoğuda yaşayan Kürtleri katlederek burayı kendilerine yurt edinme sevdasına girişmişlerdir.
Özellikle de bölge insanımız ülke topraklarını bu işgal hareketinden kurtarmak için mücadele ortaya koymuş olup ermeni soykırımı  iddiası gerçekleri tamamen saptırmak için ortaya konulmuştur. Konunun gerçek yönünü ortaya koyan en güzel örneklerden bir tanesi de Pervari ilçemizde gerçekleşmiştir.

Ermeni milislerini toplayarak Pervariyi işgal ve yöre insanı katletmek isteyen Lato isimli Ermeni milis komutanı, ilçeye varmadan Gümüşören köyünde kendilerine karşı direnen vatandaşlarımız tarafından öldürülmüş ve toplamış olduğu birlik dağıtılmıştır. Böylece amaçlanan yöre insanın katli ve ülke topraklarının işgaline mani olmak adına bir çaba da ilçemizde ortaya konulmuştur.

Hal böyle iken kendisini Kürtlerin temsilcisi olarak lanse eden bir partinin  özellikle bölgede yaşayan Kürtleri bu topraklardan söküp atmak için başkaldıran Ermeniler için soy kırım ifadesini kullanmasını hayret ve şaşkınlıkla karşıladığımızı da belirtmek isteriz.  

Özetle; Ermeni soykırımı iddiasının, bölgede yaşayan insanlar olarak tarihsel gerçekliği yansıtmadığını ve başka maksatlarla ortaya konulduğunu, ortada bir durum varsa da bunun bir yurt savunması, bir işgali önleme çabasından başka bir şey olmadığını tüm Türkiye ve dünya kamuoyuna ifade etmek isteriz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.