Bu haber kez okundu.

Siirt İtfaiyesi Baca Temizliği Uyarısında Bulundu
banner229

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz, kış mevsimi öncesi muhtemel çatı yangını, doğalgaz ve kömür zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla ‘baca temizliği’ konusunda uyarıda bulundu.

Bacalarda zamanla biriken katran maddesinin alevlenerek çatı yangınlarına sebebiyet verdiğini söyleyen Yılmaz, temizlenmeyen bacaların yangına neden olduğunu, kentte meydana gelen yaklaşık 100 çatı yangınının, bacaların temizlenmemesinden kaynaklandığını dile getirdi.

Kenar mahallelerin büyük çoğunluğunun kömür sobası kullandığını belirten Yılmaz, “Siirt’te kömür kullanan haneler için bu kontrolün yılda en az 2 kere olması büyük önem taşımaktadır.

Doğalgaz baca temizliğinin her yıl en az bir kere yapılması gerekiyor. Halkın bu bilinçle hareket etmesi ve herkesin mümkünse her oda da havalandırma menfezi bulundurması gerekiyor.

Muhtemel gaz tepmelerinin ve sızarak insanların zehirlemenin önüne geçmek için vatandaşlarımızı uyararak baca temizliklerinin kesinlikle yapılması gerekiyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.