Bu haber kez okundu.

Siirt Gazeteciler Derneği "Basın Evi" Kuruyor
banner229

Ankara Gazeteciler Cemiyetinin öncülüğünde AB destekli Basın Evi, önümüzdeki Nisan ayının ilk haftasında açılışı yapılacağı belirtildi.

Türkiye Gazeteciler konfederasyonuna bağlı Ankara Gazeteciler Cemiyetinin desteğiyle Avrupa Birliği'nin (AB) teknik destek sunduğu "Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi Programı" kapsamında Siirt'te kurulacak Basın Evi'nin açılışına, Avrupa Birliği (AB) delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Onursal Genel Başkanı Nazmi Bilgin, bölge gazeteciler cemiyeti ve çok sayıda gazeteci katılacak.

Siirt Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Basın Evi Projesi ile Siirt’teki gazetecilere daha rahat bir çalışma ortamı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Durak, "Gazetecilerin kapasitelerinin iyileştirilmesi, mesleklerini sürdürebilecek kanalların oluşturulması, Siirt’teki basın mensupları arasındaki iletişim ve işbirliğini artırmaya yönelik olarak Avrupa Birliğinin teknik destek sunduğu proje kabul edildi. Proje ile Siirtteki gazetecilerin kullanabileceği bir daire tarzı büro kiraladık.

Konferans toplantı ve salonu stüdyo imkânlarının oluşturulacağı Basın Evi Nisan ayında hizmete açılacak. Ayıca proje ile medya kuruluşları ve gazetecilerin, ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlarla daha yakından gazetecilik faaliyetlerini devam ettirmelerine olanak sağlanacak.

Medyanın daha özgür ve çoğulcu oluşumunu desteklemeyi amaçlıyoruz. Ayrıca projeye destek veren Siirt Valisi Ali Fuat Atik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile Ankara Gazeteciler Cemiyetine teşekkür ediyoruz. Geçen ay yapılan olağan genel kurulla oluşturulan yeni yönetimle çok daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz."

Aralık 2019'da yapılan kongreyle oluşan yeni yönetim;

Siirt Gazeteciler Derneği Yönetimi
ASİL
1-Atilla Durak
2-Turhan Koyuncu
3-Ömer Özer
4-Fecri Barlık
5-Şakir Erol
6-Serdar Sakarya
7-Zakir Akdağ
8-M.Hakan Avcı
9-Misbah Yılmaz
10-M.Yücel Durak

YEDEK
1-İsmet Açıkgöz
2-İsmail Çelik
3-İsmet Ertaş
4-Kadir Dede
5-Zeki Eren
6-Alişan Koyuncu
7-Mehmet Esmeroğlu
8-Kübra Budak
9-Hakan Işık
10-M.Niyazi Deniz

DENETİM (ASİL)
1-M.Ali Özel
2-Ahmet Erdemci
3-Umut Dede

YEDEK
1-Mehmet Sevinç
2-Emin Işık
3-Fatih Eteker

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.