Bu haber kez okundu.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kalıcı Kalp Pili Takılmaya Başlandı
banner229

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer ASLAN, Uz. Dr. Çağdaş KAYNAK ve ekibi 82 yaşındaki A.B. adlı hastaya başarılı bir şekilde kalıcı kalp pili taktı.
Siirt’te yaşayan A.B (82) adlı hasta, başarılı bir operasyon ile sağlığına kavuştu.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer ASLAN, yaptığı açıklamada, Hastanemiz Acil Servisine Baş dönmesi şikâyeti ile başvuran 82 yaşındaki A.B adlı hastaya yapılan tetkikler neticesinde kalp ritminde duraksama saptanması üzerine hastanemiz anjiyografi ünitesinde kalıcı kalp pili takılmak üzere ameliyata alındı. 
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanları Dr. Muzaffer ASLAN ve Uz. Dr. Çağdaş KAYNAK tarafından başarılı bir şekilde kalıcı kalp pili takılan işlem sonrası taburcu edilerek sağlığına kavuştu. 
A.B (82) adlı hasta yapılan işlem sonrası böyle bir hizmetin Siirt’te verilmiş olmasından dolayı başta hekimler olmak üzere idarecilere teşekkür etti. 
KALP PİLİ NEDİR ?

Kalp ritim bozukluklarının bazı tipleri; hastada hayati tehlike oluşturacak şekilde kalp hızında düşmeye sebebiyet verebilir. Bu gibi durumlarda kalıcı kalp pili takılması zorunlu bir hal almaktadır. kalp pili kalp atımı için gerekli uyarıyı sağlamakta bu sayede uyarılan kalp kendi kasılma gücü vasıtası ile kasılarak normal kalp atımını gerçekleştirmektedir.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.