Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesinden Çölyak Hastalarına Yardım Eli
banner229

Siirt Belediyesi il genelindeki bütün çölyak hastalarına yardım elini uzatıyor. Kendi ilçelerde yaşamlarını sürdüren çölyak hastalarına gıda yardımı yapılabilmesi için ilçe belediyeleri ile protokol imzalandı.

Protokolün imzalanması nedeniyle Siirt Belediyesi konferans salonunda bir tören düzenlendi.
Törende bir konuşma yapan Vali/Belediye Başkan vekili Osman Hacıbektaşoğlu “ Siirt Belediyesi olarak bir çok projeyi yürütmekteyiz. Bu da bunlardan birisidir. Bu bir yardımlaşma ve dayanışma projesidir.

İlçe belediyeleri ile imzalayacağımız protokolle il genelindeki çölyak hastalarına gıda yardımında bulunacağız. Her ne kadar eskiye oranla çölyak hastalarının glütensiz gıdalara erişimde çok yol alındı. Ancak buna rağmen daha rahat ulaşabilmeleri için gıda yardımında bulunmaya devam edeceğiz. “ dedi.

Vali/Belediye Başkan vekili Osman Hacıbektaşoğlu belediye olarak toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya  ve değişik projelerle onlara hizmet götürmeye çalıştıklarının sözlerine ekledi.

Hastalar adına konuşan Hatice Taş, sorunlarına gösterilen ilgiden dolayı çok duygulandıklarını belirterek Vali Hacıbektaşoğlu ve diğer yetkililere teşekkür etti. Bu tür yardımların devam etmesini isteyen Taş, çölyak hastalarının taleplerini dile getirdi.

Taş”İlimiz Eğitim ve Araştırma Hastanesine çocuk ve yetiştir gastroenterolog uzmanlarının atanmasını istiyoruz. 

Aynı şekilde tahlillerin Siirt’te yapılmasını diliyoruz. Eğitim ve toplumu bu hastalığa karşı bilinçlendirme çalışmalarında bize destek verilmesi yararlı olacaktır. Son olaak glütensiz ekmek konusunda yardım yapılmasını istiyoruz.”

Bu çalışmaların kadın kültür merkezinde yapılabileceğini ve böyle günlerde glütensiz yemeklerden oluşan ziyafetlerin verileceğini belirten Vali Hacıbektaşoğlu ekmek konusunda yardımcı olunacağını belirtti.

Sağlık Müdürü Dr.Erol Emre Ömür uzman doktor ve tahliller konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Toplantıda yerel medya organlarında bilinçlendirici çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Toplantı çölyak hastalarına gıda  kolilerinin dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Toplantıya, Siirt Belediyesi üst düzey yöneticileri, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile çölyak hastaları katıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.