Bu haber kez okundu.

SİİRT BELEDİYESİ TARİHİ AKABE YOLUNDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ
banner229

3 Bin 500 Yıllık Tarihi Akabe Yolunda Doğa Yürüyüşü Yapıldı. Siirt’te Milli Park ilan edilen Botan Vadisinde 3 bin 500 yıllık tarihi Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Siirt Belediyesi tarafından organize edilen ve Siirt Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Doğa Koruma Şube Müdürü Nevzat Amcalar, Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Özekinci, Siirt Üniversitesi Öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi önünde başlayan yürüyüş, 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nun geçilmesinin ardından, Botan Çayı Ilısu Baraj Gölü kenarında son buldu. 
Siirt’teki Akabe; Milattan Önce 3.500 yıllarında burada hüküm süren Asurlular tarafından yapılmıştır. Siirt Akabesi, Siirt ve Doğu Anadolu’yu Mezopotamya ve Suudi Arabistan yarımadasına bağlayan önemli geçitlerden birisidir. Dünyada 3 tane olan Akabe’nin bir tanesi Suudi Arabistan yarımadasında Peygamber Efendimizin de hayatında geçen Akabe Biatı olarak bilinen yerdir. Diğeri Hindistan yarımadasında yer almaktadır.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2 yıl önce

haber verseler halka bizde yürürdük....