Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden Çiftçilere Anız Uyarısı
banner229

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü son dönemde artan anız yangınlarına karşı çiftçileri uyardı.
Anız yakmaların toprak yüzeyinde bitkileri besleyen temel besin kaynağının yok olmasına neden olduğu belirtilen açıklamada anızın yakılmasının ürüne ve toprağa son derece tehlikeli ve zararlı olduğu aktarıldı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:“Çiftçilerimiz yasak olmasına rağmen anız yakmayı bir alışkanlık haline getirmişlerdir. Son zamanlarda yangınlarda büyük artışlar görülüyor. Anız yakmalar, hem toprakta yaşayan canlılarının beslenme ortamlarını yok ediyor, hem de çevreye büyük zararlar veriyor. Bunun yanı sıra bazı anız yangınları çevredeki bağ bahçelere ve hatta köylere bile sıçrayabilmekte ve telafisi daha zor, daha büyük zararlara yol açabilmektedir.

Üzücü olaylarla karşılaşmamak için başta çiftçilerimiz olmak üzere bütün vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerekmektedir. Anız yakanların tespit edilmesi durumunda Kabahatler Yasası’na göre cezai işlem uygulanacaktır.”

SİİRT BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.