Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesi  Fen İşleri Müdürlüğü, 2021 Yılında 270 Bin Metrekare Parke, 100 Bin Ton Asfalt Çalışması Yaptı
banner229

Siirt Belediyesi, 2021 yılında kent merkezinde yaptığı çalışmalar kapsamında;270 bin metrekare kilit parke, 100 bin ton asfalt malzeme kullandı. Kentin Vizyon Projelerinden “Hz. Fakirullah (Güres) Caddesi yenilenerek halkın hizmetine girdi.

Siirt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2021 yılında 150 bin metrekare kilit parke çalışması, 55 bin metrekare bağ yolları parke çalışması, 65 bin metrekare kaldırım çalışması, yaparak, yaklaşık 82 cadde ve sokağı yeniledi. 

Yıl içinde 100 bin ton sıcak asfalt serimi yaparak, yaklaşık 30 cadde ve sokakyeniledi. Doğal nedenlerden dolayı bozulan yollara ise 10 bin ton yama asfalt kullanıldı. Yama ve kaplama çalışmalarıyla eskiyen ve yıpranan yollara, yeni asfalt uygulaması gerçekleştirerek, yollarda kalite standartları yükseltildi. Böylece kentte ulaşım güvenliği daha konforlu hale getirildi. Bu kapsamda ekipler, 20 kilometre uzunluğunda cadde üstyapı düzenlemesi gerçekleştirdi.

HZ. FAKİRULLAH (GÜRES) CADDESİ YENİLENDİ

Siirt Belediyesince yaptırılan 'Hz. Fakirullah Caddesi' Rekreasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi' tamamlanarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılarak, vatandaşların hizmetine açıldı.

Yaklaşık 750 metre uzunluğunda ve 25 bin metrekarelik bir alandan oluşan Hz. Fakirullah Caddesinde içme suyu, yağmur suyu, atık su, Telekom, internet ve ışıklandırma alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Siirt’in vizyon projesi Hz. Fakirullah Caddesi yeni bir fonksiyona kavuşarak, caddede dinlenme, eğlenme ve oyun alanları yapılarak, yeşil alan miktarı artırıldı.

Kentin vizyon projeleri arasında yer alan cadde, şehrin sosyal, ekonomik ve kültür yaşamına çok önemli bir değer kattı.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.