Bu haber kez okundu.

Siirt Belediyesi Ekipleri, 1 Yılda 55 Bin Ton Evsel, 1000 Ton Geri Dönüşebilir Atık Topladı
banner229

Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2021 yılından bu yana 55 bin ton evsel atık ile 1000 ton geri dönüşebilir atık topladı.
Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 2021 yılından bu yana sürdürdükleri çalışmaların karnesi belli oldu. 
Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, özellikle pandemi döneminde de büyük bir özveri ile çalıştı. Ev ve iş yerlerinden çıkan atıkların toplanması başta olmak üzere, çevre temizliği ve diğer sorumluluk alanlarındaki görevleri başarıyla yürüten ekiplerin yoğun temizlik mesaisi rakamlara da yansıdı.
Temizlik İşleri bünyesinde bulunan 192 işçi ile şehrimizde günlük temizlik yapılmaktadır. Günde yaklaşık 150 ton Çöp toplanmaktadır. 
Siirt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2021 yılından bu yana 55 bin ton evsel atık ile 1000 (bin) ton geri dönüşebilir atık (karışık ambalaj atığı) topladı. 2021 yılında Vektörel mücadele kapsamında 7 Araç ve 9 personelle ilaçlama faaliyeti sürmektedir. 2021 yılı Yaz sezonu ilaçlaması kapsamında 550 Lt. Larvasit, 600 Lt. Rezidüel,1350 Lt. Uçkun (Sivrisinek), 100 Kg. Granül, 635 kg Karasinek ilacı kullanılmıştır. 
COVID-19 ile mücadelede Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları, Özel Sağlık Kuruluşları, Spor Salonları, Özel Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Servis Araçları rutin olarak dezenfekte edilmektedir. Pandemi sürecinde 1milyon 500 bin adet Maske, 5.000 Lt. El Dezenfektanı,5.000 Lt Ortam Dezenfektanı, 2.000 PK. Eldiven ve 2.000 Adet Koruyucu Tulum kullanılmıştır.
Sıfır atık kapsamında halkı bilinçlendirmek ve atığı kaynağında azaltılması amacıyla toplanacak sıfır atık miktarına göre dağıtılmak üzere 8.000 Adet bez torba alındı. Kullanılmayan tekstil ürünleri geri kazanımı ve tekrar kullanımı amacıyla şehrin belli yerlerine toplama kutuları bırakılmıştır.
Şehir genelinde ve okullarda atık pillerin toplanmasına başlanacaktır. Atık pil kutusu kamu kurumlarına ve okullara bırakılmaya başlanmıştır. Toplanan atık pil miktarına göre hediyeler verilecektir.
2021 yılı içerisinde aylık ortalama 65 ton Ambalaj Atığı toplanmıştır.2021 yılı içerisinde aylık 20 ton tıbbi atık toplanarak, tıbbi atık tesisinde sterilize edilerek bertaraftı sağlanmıştır.
Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren çevre koruma ve kontrol birimi amirliğince Firma ile yapılan sözleşme gereği yürütülen çalışmada şehir merkezinde toplu yemek üretimlerinin yapıldığı yerler tespit edilmiş her noktaya yağ bidonları bırakılmıştır.
2022 YILI PROJELERİ
•    İlimize bağlı 6 ilçe ve üç belde belediyesinde ve bunlara bağlı köylerden toplanacak olan katı atıkların Belediyelerin belirledikleri alanlarda “Aktarma İstasyonları” kurulması ile Katı Atık Düzenli Depolama Tesisine ulaştırması planmıştır..
•    2022 yılı içerisinde Sıfır Atık Yönetim sisteminin il genelinde kurulması, atığın kaynağında azaltılması, kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüşümün artırılması planlanmıştır.
•    Sıfır atık kapsamında birinci sınıf atık getirme yapılması çalışmalarına başlanmıştır. 
•    Sıfır atık kapsamında okullara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü işbirliği ile eğitim verilmesi planlanmıştır.
•    Vinçli yer altı çöp konteyneri sistemi kurulması planlanmıştır.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.