Bu haber kez okundu.

Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Aydın: “Tıpta Uzmanlıkta Acil Düzenleme Yapılması Gerekiyor”
banner229

Tıpta uzmanlık alanında son zamanlarda bazı branşların tercih edilmediği belirtiliyor. Aile Hekimleri Derneği Siirt Şube Başkanı Dr.Özgür Aydın ileride bir çok olumsuzluğa yol açacak bu durumun önüne geçilmesi için önlem alınmasını istedi.

Özellikle cerrahi branşların tercih edilmediğine değinen Dr. Aydın yaptığı yazılı açıklamada “Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda Beyin Cerrahisi Uzmanlığı kadrolarının %59’u boş kaldı. Yani hiçbir hekim başvuruda bulunmadı.

Yine Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlığı kadrolarının %65’i, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanlığı’nın %62’si ve Çocuk Hastalıkları Uzmanlığının %60’ı boş kaldı. Yani hiç kimse başvuruda bulunmadı.

Aile Hekimliği Uzmanlığı’nda ise boş kalan kadro olmadığı gibi her geçen yıl Aile Hekimliği Uzmanlığının puanları daha da artmakta. Böylesine önemli branşların artık tercih edilmemesi sağlıkta acilen çok ciddi düzenlemeler yapılması gerektiğinin en somut göstergesidir.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.