Bu haber kez okundu.

SİİRT 3. ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI
banner229

Siirt 3. Uluslararası Kısa Film Festivali bugün  düzenlenen törenle başladı.

Festivalin başlaması nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen törende  konuşan Vali/ Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, festival kapsamında covid-19 pandemisinde ön saflarda yer alan sağlık çalışanları, kolluk kuvvetleri ve dezavantajlı gruplara (engelliler, 65 yaş ve üstü yaşlılar ve çocuklar) yönelik gösterimler yapılacağını belirterek  bu festivali onlara ithaf ettiklerini söyledi.

70 yurt dışından olmak üzere festivale 310  filmin başvurduğunu belirten Hacıbektaşoğlu”Bugün Siirt 3.uluslararası kısa film festivali açılışını hep beraber yapacağız. 

Bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz ve bu festivali covid-19 salgınında başından beri mücadele eden başta sağlık çalışanlarımıza, yine bu mücadelede çok önemli görevler alan emniyet teşkilatımıza, Jandarma teşkilatımıza, öğretmenlerimize, dezavantajlı gruplara yönelik bu çalışmalarda yer alan bütün arkadaşlarımıza ithaf ediyoruz.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Siirt kısa film festivaline toplam 310 film katılmıştır. 

Bunlardan 70 film yurtdışından 240 film Türkiye’den toplam 310 Film. Biliyorsunuz Siirt bir medeniyetler kenti, eğitim kenti, bilim kenti, bütün kültürlerin barış içerisinde yaşadığı bir kent.

Kadimden beri çok büyük değerler ve insanlar bu topraklarda yaşamış, insanlığa ışık olmuş, önder olmuştur. Veysel Karani Hazretleri Siirt’te metfun.

Yine İsmail Fakirullah Hazretleri, İbrahim Hakkı Hazretleri bu topraklarda ilim yapmışlar ve o ilmi sonraki kuşaklara bu topraklarda aktarmışlar. 

Yine evliyalar kenti o ilim insanlarının, evliyaların torunları bu topraklarda yaşamaktadır. Siirt bütün Türkiye’ye ilim, siyaset ,  düşün, yazın hayatında ve sanatta çok önemli değerler çok önemli insanlar kazandırmıştır.

Yıllardır biliyoruz bu topraklar bir terör belasına mustariptir.  Allah’a şükür bugün artık bütün bölge insanı bütün Siirtliler bu toprakların terörle anılmasını istemiyor. 

Bu toprakların geçmişinde olduğu gibi ve şimdi olduğu gibi kültür ve sanatla üretimde olmasını istiyor.  İşte bu festivalin sadece sosyal kültürel ekonomik hayatına yapacağı katkılar dışında bütün gençlerimize, bütün çocuklarımıza bu vizyonun yerleşmesi için de çok önemli katkılar sağlayacaktır.

Festivalde sağlık çalışanlarımız için başta ve bütün bu pandemide görev alan arkadaşlarımız için gösterimler olacaktır. Onlara bir nevi moral olsun, bir nevi katkı olsun diye, bu festivali kapsamında özellikle engelli vatandaşlarımız, 65 yaş üstü vatandaşlarımız dezavantajlı gruplar içinde gösterimler olacaktır. 

Bütün ilçelerimizde bu minvalde gösterimleri olacaktır. Biliyorsunuz Bu festival Kültür Bakanlığımızın himayelerinde desteklerinde valiliğimizce düzenlenmektedir. 

Bu festivale destek olan Kültür Bakanlığımıza, Sinema Genel Müdürlüğü’ne emeği geçen herkese çok kıymetli jüri üyelerine yapımcı yönetmen ve bütün katılanlara bütün filmleri yapanlara çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz Siirt için hayırlı olsun.”  Dedi.

Festival Organizatörü Baran Mayda, ilk iki festivalin Siirt’te gördüğü ilgiden çok memnun olduklarını belirterek Siirtin tanıtımına ve kültürel hayatına katkı sunmak istediklerini söyledi.

Törende konuşmaların ardından Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve beraberindeki heyet sağlık çalışanları ile birlikte sinema tırında bir süre film izledi.

Kısa Film festivali kapsamında Kurtalan, Şirvan  ve Pervaride sinema tırı içerisinde pandemi kurallarına uygun olarak sağlık, kolluk kuvvetleri ve eğitimciler olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerine yönelik gösterimler yapılacak. Festivalin kapanışı  9 ekim Cuma günü Eruhta düzenlenecek olan törenle yapılacak.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.