Bu haber kez okundu.

Rektör Erman, Kamu Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları İle Koordinasyon Görüşmelerine Başladı
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Üniversitelerimizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında ihtisaslaşacak üniversiteler arasında yer almasıyla birlikte ilimizde bulunan kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile koordinasyon görüşmelerine başladı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman başkanlığında ki heyet; Siirt İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Siirt Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği, Siirt Ziraat Mühendisleri Odası Siirt Arı Yetiştiriciliği Birliği ve Siirt Fıstık Üreticileri Birliği’ni ziyaret etti.

Üniversiteye kazandırdıkları tarım ve hayvancılık alanındaki yeni kimlikle birlikte bölgenin insan kaynaklarının gelişmesini, sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınmasını, bölgelerdeki paydaşlar ile iyi bir işbirliği ve görevdeşlik oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erman; “İlimiz küçükbaş hayvan varlığı ve fıstık ağacı varlığı olarak önemli bir noktada bulunmakta yapacağımız çalışmalarla verimliliği bir birim yukarıya çekmek bile ülke ekonomisine katkı açısından büyük bir çarpan etkisi yaratacaktır. Arıcılık ve bal üretimi açısından da bölgede önemli bir noktadayız ve ilimizde arıcılığı yaygınlaştırma ve geliştirebilme imkânlarına sahibiz.

 Bunu ve daha fazlasını başarabilmenin ilk ve önemli koşulu konuyla ilgili birimler arasındaki iletişimi sağlıklı tutmak ve koordinasyonu sağlamaktır.

Tarım ve hayvancılıkla ilgili ilimizdeki tüm kamu kuruluşu ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, niyetimizi ve irademizi ortaya koyduk bundan sonraki gelişmelerin olumlu yönde olmasını özelde ilimize, genelde bölgemiz ve ülkemize hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.