Bu haber kez okundu.

Prof. Dr. Arıca, Aşı Sırası Gelenleri Aşı Olmaya Davet Etti
banner229

Ülke genelinde olduğu gibi Siirt’te de pozitif koronavirüs vakaları hızlı bir şekilde artıyor. Bu konuyu değerlendiren Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik  Arıca ,bu hızlı artışın önüne geçmek için önlemlere uymanın yanı sıra sırası gelenleri aşı olmaları gerektiğini belirterek çağrıda bulundu.

Siirt’te son zamanlarda vaka sayısının yükselmiş  olduğunu belirten Prof. Dr. Arıca, geçen hafta  100’de 13 civarında bir vaka artışı olduğunu hatırlattı.

Diğer illere baktığımızda Türkiye’nin diğer illeri özellikle Çanakkale’de Yalova’da de İstanbul gibi en fazla vaka artışının olduğu illere baktığımızda Siirt ili ve Güneydoğu Anadolu’nun çok iyi durumda olduğunu belirten Prof. Dr. Arıca, “Burada halkın kurallara uyması bizim için çok önemli özellikle merkezi otoritenin ve halkın bu kurallara uyması bu bölge halkına başarıyı getirdi.

Şu an tüm Türkiye haritasına baktığımızda mavi ilimiz maalesef yok, sarı ilimiz sadece Şırnak ilidir.  Turuncu kategoride sadece 5 il var. Bunların içinde de Siirt var. Siirt , Van , Hakkari, Mardin ve Şanlıurfa bulunuyor. Maalesef ki 75 ilimiz kırmızı renge girmiş durumda. Toplam nüfusa baktığımız zaman yüzde 94 ü çok yüksek riskli iller arasında.

Yine de tabi Siirt’in bölge halkı bizim için gerçekten önemli. Bu çok yüksek riskli iller arasında değil . Yüksek risk altındaki iller arasında yani turuncu renkli iller arasında yer almakta. Ama maalesef ki bizim bölge de Siirt ilinde aşılama oranları çok düşük gidiyor.” Dedi.

Bölge halkına ve Siirt halkına çağrıda bulunan Prof. Dr. Arıca  sözlerine şöyle devam etti “ Şuan elimizde iki adet aşı seçeneği bulunmakta özellikle Çin aşısı dediğimiz inaktif aşı ve Prof. Dr. Uğur Şahin’in yaptığı Alman  Biontech aşısı bulunmakta.

Bu ikisinden birini seçerek yapalım. şuan son günlerde öğretmenlere sıra geldi. Ama öğretmenlerde de başvuru oranları düşük olduğunu görüyoruz . Özellikle 60 yaş üzeri olanları, öğretmenleri, aşı sırası gelenleri aşıya davet ediyorum. Lütfen aşılarımızı yapalım.”  Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.