Bu haber kez okundu.

MİSAFİR ANNE UYGULAMASI DEVAM EDİYOR
banner229

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile anne ve bebek sağlığını korumak amacıyla 2008 yılında başlatılan “Misafir Anne Uygulaması” büyük bir özveri ile devam etmektedir.

Bu uygulama kapsamında; olumsuz iklim ve yol şartlarının ulaşımı imkânsız hale getirebildiği bölgelerdeki gebelerle, sosyal sebeplerle doğum esnasında sağlık kurumuna erişiminde problem olabilecek gebelerin tespit edilerek; planlanan merkezlere nakledilmesi, konaklatılması, hastane şartlarında doğumlarının gerçekleştirilmesi, doğum sonrası anne ve bebeğin sağlık durumunun uygun hale geldikten sonra tekrar evlerine götürülmesi sağlanmaktadır.

Yine bazı illerimizde olumsuz iklim ve ulaşım şartları yaşanmıyor olsa da sosyal sebepler kapsamındaki (eşi ya da kendisinin SGK prim borcu olup hastane ortamı dışında doğum yapma ihtimali bulunan) gebeler de bu uygulamadan yararlanmaktadır.

Bilindiği üzere şefkat bölgesi dışında yaşayan ve sosyal sebepler nedeniyle hizmet sunulan gebelere ilişkin 2019 yılında Misafir Anne Modülünde düzenleme yapılarak “şefkat bölgesi dışı” butonu oluşturulmuştur.

Misafir Anne Uygulaması kapsamında daha elverişli koşullara davet edilen; ancak çeşitli sebeplerle (evdeki diğer çocuklarına bakacak kimsenin olmayışı vb.) konaklamayı kabul etmeyen gebelerimizin Aile Hekimleri tarafından takipleri yapılmaya devam edilmektedir.

Bu gebelerimizin, hava ve yol şartlarından dolayı evde doğum yapmak zorunda kalmamaları için Bakanlığımızın ambulans, kar paletli ambulans, snowtrak ve helikopter ambulans dâhil tüm imkânları kullanılarak planlanan merkezlerde doğum yapmaları sağlanmaktadır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.