Bu haber kez okundu.

LİNEER METAL ÇİNKO FABRİKASININ AÇILIŞI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
banner229

Lineer Metal'in Siirt'te yaptığı yatırımı Çinko Üretim Tesisinin inşaatı devam ederken, tesisin üretime başlaması için geri sayım sürüyor.

Lineer Metal firmasının Siirt'te gerçekleştirdiği yatırımı Siirt Çinko İzabe Tesisi'nin inşaatında 6. ay geride kalırken, çalışmalar son sürat devam ediyor.

TOPLAMDA 90 BİN TON ÜRETİM YAPACAK

Lineer Metal A.Ş. Onursal Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay ve Siirt MHP İl Başkanı Fatih Cantürk yakın zamanda faaliyet geçecek ve binlerce kişiye istihdam alanı yaratacak olan Linner Bakır & Çinko izabe fabrikasının inşaatını ziyaret ederek, devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde konumlanan tesis, ilk fazda yıllık 30 bin ton toplamda ise 90 bin ton külçe çinko üretimi gerçekleştirmesi planlanıyor.

Tesisin bu sayede, Türkiye’nin milli üretimine büyük katkı sağlayarak çinko ithalatını yüzde 38 oranında azaltacağı bildirildi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK OLACAK

Türk-Katar ortaklığı ile yapılan ve Türkiye’nin halihazırda tek çinko metal külçe üretim tesisinin temel atma töreni Ocak 2020'de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Lineer Metal A.Ş. Onursal Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay'ın katılımları, dönemin Siirt Valisi Ali Fuat Atik'in himayelerinde gerçekleştirilmişti.

SİİRT'E İKİNCİ TESİS GELİYOR, İSTİHDAM ARTACAK

Diğer yandan inşasına devam eden tesisin yanı sıra firma, ikinci yatırım projesinin temellerini de atmaya hazırlanıyor.

Çinko İzabe tesisinin açılışıyla birlikte temelleri atılması planlanan Sülfürik Asit Üretim Tesisi'nin de Siirt'te kurulacağı ve mevcut fabrikanın yanında konumlanacağı belirtildi.

İkinci proje ile birlikte, firmanın Siirt ilinde yaptığı yatırımlarında bin kişilik direkt istihdam sağlayacağı öğrenildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih 3 yıl önce

İnşAllah herkes 4 gözle bekliyor artık başka çare kalmadı bu fabrika açılması lazım saygılar