Bu haber kez okundu.

Kurbanlık Fİyatları Cep Yakıyor
banner229

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İlimiz hayvan pazarında görücüye çıkan kurbanlıkların fiyatları cep yakıyor.

Hayvan pazarında satılan kurbanlıklar; et ile yem fiyatlarındaki artış gibi nedenlerle alıcı bulmakta zorlanırken, en ucuz kurbanlığın 700 TL olduğu belirtildi.

Hayvan yetiştirici ve satıcıları yem ile saman fiyatlarının yüksek olmasından yakınırken, alıcılar ise uzun pazarlıkların ardından kurbanlık alabiliyorlar.

Bu yılki büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların fiyatı ise 700 ile 15 bin TL arasında değişiyor.

Yem ve saman fiyatları nedeniyle hayvanların yetiştirilmesinde büyük emek harcadıklarını, bunun maliyetinin de yüksek olduğunu belirten yetiştiriciler, emeklerinin karşılığını almak ve zarar etmemek için fiyatları yüksek tuttuklarını söylediler.

Kurbanlıkları erken görücüye çıkarmalarına rağmen henüz fazla satış yapmadıklarını dile getiren Güven Bilim şunları söyledi: "Fazla alıcı yok. Yem pahalı ve fiyatlar yüksek. Perişan olduk. Piyasa durgun, alışveriş olmuyor. Yem ve saman pahalı, arpa pahalı. Artık bir şey kazanmıyoruz.

"Satışlarımız ağır gidiyor şu an, genellikle kasap ve tüccarlara hayvan satıyoruz." diyen küçükbaş kurbanlık satıcısı , "Kurbanlık olarak tek tük gidiyor. Masraflarımızdan dolayı fiyatlarda ucuzluk bizi kurtarmıyor. Herkes fiyatların düşmesini bekliyor. Kurban için alanlar uzun pazarlıklar yapıyor. Bir yıldır hayvanları besliyoruz. Masrafımız çok, satışlarımız azdır. Umudumuz, bayrama yakın satışların artmasıdır." şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.