Bu haber kez okundu.

Evin: Kur’an Kursu Öğreticilerimizin Ek Ders Ücretleri Ödenmelidir
banner229

Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim veren öğretmenlere ek ders ücretleri verilirken Kur’an Kursu Öğreticilerine verilmemesinin hakkaniyet ölçüleri ele bağdaşmadığını söyledi. 

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Diyanet-SenŞube Başkanı Hamit Evin dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 pandesi nedeniyle ülkemizde de ağırlıklı olarak uzaktan eğitime geçildiğini hatırlatarak “Bu zorlu süreçte sağlıkçılarımız başta olmak üzere bütün meslek grupları büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Pandemi tedbirleri nedeni ile okullarımız ve Kur’an Kurslarımız uzaktan eğitim programları ile eğitim öğretime devam etmektedir. Bu süreç içerisinde uzaktan eğitimi sürdüren öğretmenlerimize ek ders ücretleri ödenirken Diyanet yalnızca hafızlık eğitimi veren Kur’an Kursu Öğreticilerine ek ders ücreti ödeyip diğer Kur’an Kursu Öğreticilerimize maalesef ek ders ücreti ödenmemektedir. 
Hakkaniyet ölçüleriyle bağdaşmayan iş barışını zedeleyen bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli, uzaktan eğitim veren tüm Kur’an Kursu Öğreticilerimize ek ders ücretleri ödenmelidir” dedi. 

Olağanüstü bir salgın sürecinden geçtiğimizin altını çizen Evin, “Kur’an Kursu Öğreticilerimiz kendi ellerinde olmayan bir durum nedeni ile ek derslerine girememektedir. Kaldı ki aynı konumda olan ve aynı sebepten dolayı ek derslerini yerine getiremeyen öğretmenlerimize ve aynı kurumda çalışan hafızlık Kur’an Kursu Öğreticilerine de ek ders ücreti zaten ödenmektedir. 

Kaldı ki toplu sözleşme kararı gereği “Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere; Diyanet İşleri Başkanlığınca veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilen Kur'an kursu öğreticilerine; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kuramca ödenir” maddesi uyarınca Kur’an Kursu Öğreticilerimizin pandemiden kaynaklı yerine getiremedikleri ek ders ücretlerinin de bu madde kapsamında değerlendirilerek ödenmesi gerekir. Kurum yetkililerimizden bu konunun ivedilikle çözülmesini ve Kur’an Kursu Öğreticilerimize de ek derslerinin ödenmesi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.