Bu haber kez okundu.

Eruhlu Anneler, Diyarbakır Annelerine Destek Ziyaretinde Bulundu
banner229

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti, destek ziyaretleri ile sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 580'inci gününde devam ediyor.

Siirt'in Eruh ilçesindeki Aile Destek Merkezinde (ADEM) yönetici, usta öğretici ve kursiyerlerden oluşan bir grup kadın Diyarbakır'a gelerek, evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti.

Birlikte yürüyüş yapan anneler, HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. HDP ve terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getiren aileler, evlatlarına kavuşana kadar oturma eylemini sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti.

Eruh ADEM sorumlusu Nazan Çiftçi yaptığı açıklamada; Bizlerde evlat nöbetindeki annelerimize destek vermek amaçlı Siirt ili Eruh ilçesinden geldik. Diyarbakır annelerinin yalnız olmadığını, Eruhlu anneler ile birlikte bütün annelerin kalbi duygularıyla yanlarında olduğunu belirtmek isteriz. Bir kez daha burada, annelere bu acıyı yaşatan terör örgütü PKK’yı lanetliyoruz.

Çiftçi,Evlat acısının tarifi olunamaz bir acı olduğunu biz anneler olarak çok iyi biliyoruz. elimizden bir şey gelmese dahi en azından yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Eruhlu anneler olarak tüm dualarımız, burada ki annelerimizin evlatlarının sağ salim evlerine geri dönmeleridir.

Hiçbir ideoloji, hiçbir görüş evlat ile anne arasındaki sevgi ve merhametten daha önemli değildir. Bizler buradan hain ve bölücü terör örgütü PKK’yı şiddetle lanetliyor, bundan sonra karşılarında mücadele için Kürt annelerinin olduğunun bilinmesini söylüyoruz. Burada evlat nöbeti tutan annelerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyor, yalnız olmadıklarını her daim dualarımızda olduklarını bilmelerini istiyor saygılar sunuyoruz ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.