Bu haber kez okundu.

Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Siirt’te Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısına Katıldı
banner229

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ve Bakanlığın üst düzey yöneticileri bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Siirt'te geldi.

Ziyaretin sabah programında yapılan Birim Amirleri Toplantısında Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kurumların yöneticilerinden ilimize ilgili bilgi aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Birim Amirler Toplantısı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç Birim amirleri toplantısından sonra beraberindeki heyetle Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, kentin tarım ve hayvancılık ile ilgili yatırım ve projeleri ele alındı.

Siirt Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı

Valilik ziyaretinden sonra Valilik Konferans Salonunda Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç başkanlığında "Siirt Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi TUNÇ başkanlığında, Siirt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca moderatörlüğünde yapılan toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan ve il/ilçe Müdürlükleri idarecileri, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, AK Parti İl Başkan Vekili Caner Özturan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Fatih Cantürk, Tarımsal alanda faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Muhtarlar ve Önder Çiftçiler katıldı.

Toplantıda, ilimizde Tarım ve Orman sektörü alanında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri STK temsilcileri ve katılımcılar tarafından Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç'a aktarıldı.

"Hayvan Nakilleri Kontrol Noktası" Projesi

Sektör toplantısının ardından Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Hadi Tunç, göçer hayvancılık yapan yetiştiricilerimize yönelik yapılan "Hayvan Nakilleri Kontrol Noktası" projesi çadır ve ekipman dağıtım törenine katıldı.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Siirt ili Damızlık Koyun ve Keçi Birliğinin proje ortağı olduğu, GAP İdaresi tarafından desteklenen proje ile göçer hayvancılık yapan 33 yetiştiricimize % 50 hibeli çadır, güneş enerji sistemi, otomatik enjektör ve kırkım makinesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, proje dağıtım töreninde yaptığı açıklamada; "Bakanlığımızın hayvan yetiştiriciliği ve özellikle göçer hayvancılık yapan yetiştiricilerimize yönelik projelere destek verdiklerini, 1 Temmuzda başlayan % 50 hibe ile hayvancılık yatırımlarının desteklendiği destekleme programına hayvan yetiştiricilerimizin başvuru yapmasını istedi."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.