Bu haber kez okundu.

Bakan Kurum: “Siirt'i Marka  Şehir Haline Getirecek  Projeleri Destekleyeceğiz"
banner229

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Siirt'te katıldığı programda Türkiye genelinde 251 millet bahçesini projelendirdiklerini ifade ederek, "Millet Bahçesi projesi kapsamında 81 ilde 251 millet bahçesini projelendirdik. Bir kısmının açılışını gerçekleştirdik, bir kısmı da inşa aşamasında.
Bu dünyadaki en büyük hüner kalpleri fethetmektir.
Biz de tüm vatandaşlarımızın kalplerini fethetmek gönül belediyeciliği anlayışıyla çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Siirt'e geldi.
Temaslarına Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu'nu makamında ziyaret eden Bakan Kurum, daha sonra İl Koordinasyon Toplantısı'na başkanlık etti.  

Bakan Kurum'un yanı sıra Vali Hacıbektaşoğlu, kamu kurum ve kuruluşu yetkilileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla yapılan İl Koordinasyon Toplantısı, kente yapımı süren çalışmalar ve projeler değerlendirildi. 

'SİİRT'TE 18 YILDA 10 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK'

Toplantının ardından açıklamada bulunan Bakan Kurum, AK Parti iktidarları döneminde Siirt'te 18 yılda 10 milyar liralık yatırımın yapıldığını söyledi. Siirt'teki tarihi Ulu Camisi bölgesinde kentsel dönüşüm başlatılacağını belirten Bakan Kurum, şunları söyledi:

"Kentsel dönüşümünden millet bahçesine, sokak sağlıklaştırma projelerinden alt yapı projelerine kadar, eğitimden sağlığa, kültürden sanata birçok konuda 18 yılda devrim niteliğinde projeler gerçekleştirdik. Siirt, deprem bölgesi kuşağında yer alan ilimiz. Bu bölgede en önemli maddemiz şehirde dönüştürülmesi gereken alanlar, tarihin kültürün öne çıkarılacağı meydan projeleri olacaktır. Bu kapsamda çalışmalarımızı bundan sonraki süreçte de yürüteceğiz. Bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon lira destek sağladık, 490 riskli binanın 460'ınının yıkımını gerçekleştirdik. Şehirler tarihleriyle anılıyor. Siirt'te, Selçuklunun mirası olan Ulu Camisi etrafından önemli bir kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz.

Bu kapsamda rezerv konutlar üreteceğiz. Eski hal diye bildiğimiz yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda 300 konut üreteceğiz. Ulu Camisi'nin etrafındaki vatandaşlarımıza ister yerinde isterse hal binasının olduğu alana yapacağımız rezerv konutlar da isterse de bedellerini almak suretiyle bir dönüşüm gerçekleştireceğiz.

İnşasını 2020 yılının mart ayında yapmak istiyoruz. Bu projeyi yaptığımızda eski tarihte gün yüzüne çıkacak."

100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ KAPSAMINDA SİİRT'TE 504 KONUT İNŞA EDİLECEK

Bakan Kurum, Türkiye genelinde sürdürülen 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Siirt'te 504 konutun inşa edileceğini ifade ederek, "Diğer önemli projemiz ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın geliştirilmesidir. Bu proje için belediyemize 2 milyon lira kaynak aktarıyoruz.

Vatandaşımızın burada 7 gün 24 saat vakit geçireceği alanlar oluşacak. Şehir içinde eskiyen kanalizasyon hatların yenilenmesi için 5 milyon lira, şehir içinde asfalt ve kilitli parke taşı yapımı için 10 milyon lira, otogar yapımı için 3 milyon lira, Güres caddesindeki sokak sağlıklaştırma projesi için 5 milyo lira belediyemize İller Bankası aracılığıyla kredi veriyoruz. Siirt'imize evliyalar şehri dedik. Bu kapsamda Tillo ilçesindeki İbrahim Hakkı hazretleri türbesinin etrafında 40 bin metrekarelik bir regülasyon projesi gerçekleştiriyoruz.

Bu proje kapsamında da özel idaremize 2 milyon lira destek sağlayacağız. TOKİ eliyle bugüne kadar Siirt'imize 535 milyon lira yatırım yaptık. 1286 konut inşa edip, 147 sosyal donaltının ihtiyaçlarını giderdik. 100 bin sosyal konut projesinde Siirt'e 504 tane sosyal konut projesi gerçekleştiriyoruz. Alt gelir grubu vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olmalarını temin edeceğiz.

İnşallah yıl sonunda ihalesi gerçekleştirip, 2020 yılında da inşasını tamamlayacağız" dedi,

'GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN YOLU GÜÇLÜ ŞEHİRLERDEN GEÇER'

Millet Bahçesi projesi kapsamında 81 ilde 251 millet bahçesini projelendirdiklerini anlatan Bakan Kurum, güçlü Türkiye'nin yolu, güçlü şehirlerden geçtiğini ifade ederek, "Milet bahçelerini bir kısmının açılışını gerçekleştirdik, bir kısmı da inşa aşamasında. Siirt'imizi de hem İbrahim Hakkı hazretlerinin türbesinin etrafında hem de eski devlet hastanesi olarak bildiğimiz 14 bin metrekarelik alanda millet bahçesini projelendirdik.  
Millet bahçesi finansmanı için belediyemize 5 milyon lira İller Bankası'nda hibe sağlıyoruz. Bu dünyadaki en büyük hüner kalpleri fethetmektir.  
Biz de tüm vatandaşlarımızın kalplerini fethetmek gönül belediyeciliği anlayışıyla çalışmalarımızı yapıyoruz. Her mahalleye, her sokağa, kimseyi ayırt etmeksizin hizmetlerimizi götüreceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

"Siirt'i marka şehir haline getirecek projeleri destekleyeceğiz"

Bugüne kadar toplam yüzölçümü 7 milyon 536 bin metrekare olan 97 taşınmazın satışını vatandaşlara gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurum, konuşmasını şöyle tamamladı:"Yine 278 çiftçimize yaklaşık 15 milyon metrekare hazine arazisini tarımı desteklemek amacıyla kiralama işlemini yaptık. Bu kapsamda hem tarımımızı hem sanayimizi desteklemeye gayret gösteriyoruz Bu dünyada en büyük hüner kalpleri fethetmek.

Siirt'imizde tüm vatandaşlarımızın kalplerini fethetmek için gönül belediyeciliği anlayışıyla projelerimizi, çalışmalarımızı yapıyoruz. Her mahalleye her sokağa kimseyi ayırt etmeksizin hizmetlerimizi götüreceğimizi bir kez daha ifade ediyorum. İnşallah güçlü Türkiye'nin yolu güçlü şehirlerden geçer diyoruz.

Siirt'imizi de marka şehir haline getirecek, güçlü şehir haline getirecek her anlamda projeleri destekleyeceğiz. Bakanlık olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde 2023'e giden yolda projelerimizi de adım adım tamamlayacağımızı ifade ediyorum.

"Bakan Kurum, belediyedeki açıklamalarının ardından kentsel dönüşüm projesi dahilinde olan Ulu Camiye geçti ve burada incelemelerde bulundu.

Cami çıkışında vatandaşlarla da görüşen Bakan Kurum yine kentsel dönüşüm projesi kapsamında kalan Sakıpbeygo Caddesinde incelemelerde yaptı. Bakan Kurum daha sonra 14 bin metrekarelik bir alana sahip olan ve Millet bahçesi yapılacak olan eski devlet hastanesinin bulunduğu alanda incelemeler yaptı ve yapılacak proje hakkında bilgi aldı.

Bakan Kurum son incelemesini 15 Temmuz Demokrasi meydanında yaptı. Meydanda yürütülecek proje hakkında yetkililere bazı talimatlar veren Bakan Kurum meydanın hemen yanında Milletvekili Ören'in girişimleri ile eski Ziraat Bankası alanında yapımına başlanan cami inşaatında incelemelerde bulundu ve bilgi aldı.

Bakan Kurum, AK Parti il binasına da uğrayan ve partililerle görüşen Bakan Kurum daha sonra ilimizden ayrıldı.

Toplantıya, Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu,AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürü Mehrali Ecer, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Dökmeci, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Metin Beyaz, Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Fikri Yıldırım, GEDAŞ Genel Müdürü Cengiz Erdem, GEDAŞ Kentsel Dönüşüm Müdürü Vedad Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olğaç, MHP İl Başkanı Fatih Cantürk ve belediye başkanları katıldı.












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal menekşe 3 yıl önce

Siirtzaten marka şehirdir hiç bir eksiğimiz yokki fazlamız var yersen...