Bu haber kez okundu.

46. Turizm Haftası, Siirt'te Çeşitli Etkinliklerle Kutlanmaya Başlandı
banner229

Ülkemizde Toplumda turizm bilincini geliştirmek iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında turizm haftası etkinlikleri düzenlenmektedir.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak 'Turizm Haftası' çerçevesinde bu yıl tüm Türkiye'de olduğu gibi Siirt'te de 46’ncısı gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan TEKİN ve Siirt Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Nuri SEVGİN’in açılış konuşmalarının ardından Siirt Tanıtım videosu ve Turizm ve Otelcilik Bölümü Öğretim Görevlisi Müge KARDEŞ’in Siirt’in Turizm Potansiyeli sunumuyla devam edildi. Siirt Turizm Fotoğraf Sergisinin gezilmesinin ardından program sona erdi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin Siirt'in zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu aktararak; " İlimiz, Mezopotamya ve Anadolu’nun izlerini taşıyan ve sayısız uygarlığa ev sahipliği yapmış, köklü geçmişi, zengin tarihsel birikimi, doğal güzellikleri ve inanç turizmi ile çok zengin bir medeniyet dokusuna sahiptir. Bu topraklardan geçen her medeniyet kültür heybelerinden bir şeyleri bırakıp gitmişlerdir.

Şehrimiz birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olup eşsiz kültür dokusu, tarihi ve doğal güzellikleri ve ayrıca zengin mutfağı ile saymakla bitmeyecek kültürel değerleriyle zengin bir turizm potansiyeline sahiptir. Her geçen gün gelişen şehrimizde son yıllarda ciddi turizm hamleleri yapılmaktadır.
46. Turizm Haftasının ülkemize ve ilimize huzur, barış, kardeşlik, bol turist ve buna bağlı olarak döviz getirmesini dilerim." ifadelerini kullandı.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.