Bu haber kez okundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İlimizde Coşkuyla Kutlandı
banner229

Gazi Mustafa Kemal’in eseri Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Dün Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından bugün valilik eski hizmet binasında kutlamaları kabul etti.

Daha sonra eski Valilik önünde başlayan kutlamalarda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesi Cumhuriyet ise Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür  diyen Vali Hacıbektaşoğlu “ Aziz milletimiz Gazi Mustafa Kemal silah arkadaşlarını önderliğinde Kurtuluş Savaşı mücadelesinde her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen bir bağımsızlık destanı yazmıştır.

Yüce milletimiz kudret ve iradesiyle Vatan edindiği an Anadolu topraklarını parçalamaktan kurtarmıştır Bu mücadele sürecinde milletimizin en büyük güç kaynağı İstiklal ve istikbalin olan sarsılmaz inancı olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece kendi vatandaşlarının değil aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların mazlumların Soydaş ve kardeş topluluklarında Umut kaynağı birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize yönelik saldırıların gerisinde Cumhuriyetimizin İşte bu seviyeye ulaşmış olmasından duyulan rahatsızlık vardır.

Ülkemizin içinde bulunduğu İstiklal ortamını bozmak için milletimizin birliğine barış ve kardeşlik iklimine yönelik hem terör hem de ekonomik saldırılar yapılmaktadır.Ancak unutulmamalıdır ki,Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi bugün de iç iç ve dış mihraklara karşı gereken cevabı her zaman verebilecek güç ve kudrete sahiptir.

1000 yıldır bu topraklarda birlikte huzur ve güven içerisinde yaşıyoruz. Dolayısıyla bizi bölmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz asla güçleri yetmeyecektir.

Bugün de dış mihrakların ve onların taşeron bunu yapan hain terör örgütlerinin Üzerimizdeki planları her daim bozulmaya mahkumdur. Çünkü aziz milletimizin yüreği İstiklal şairimiz Akif’in girmeden tefrika bir millete düşman giremez toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez dizelerinde dediği gibi birlikte çarpmış, her daim birlik ve beraberlikten yana olmuştur muhteşem bir İstiklal harbi zaferin üzerinde yükselen cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin yıldızı olarak parlamaya devam edecektir. İnşallah 2023 yılında cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılını yeni ve büyük kazanımlarla daha büyük bir coşku içinde ve dünyada vatandaşlık eğerli bir ülke olarak heyecanlı hep birlikte idrak edeceğiz.”  Dedi.

Törende daha sonra öğrenciler Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okudular. Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve Protokol üyeleri tarafından ‘Demokrasi ve Cumhuriyet’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.