Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinden Savaş Mağduru Öğrencilere Nakil Hakkı
banner229

Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesi ile birlikte iki ülke arasında başlayan savaştan olumsuz bir şekilde etkilenerek eğitimleri yarıda kesilen öğrencilere ülkemizin değişik üniversiteleri yatay geçiş hakkı tanımaya devam ediyor.
Siirt Üniversitesi de savaş mağduru öğrencilere bu hakkı tanıdı. Üniversitenin resmî internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi “Ukraynadan Yatay Geçişle Gelecek Öğrencilerin Başvuru Koşulları Hakkında Ukrayna’daki Savaş Mağduru Öğrenciler için Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik Hakkının Kullanılması Ukrayna`daki savaş nedeniyle eğitim-öğretimine devam edemeyen üniversite öğrencilerine, Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerimize yatay geçiş yapma ve özel öğrenci olma hakkı verilmiştir.
Yatay geçiş ve özel öğrenci işlemlerine ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının belirlediği tarih ve şartlar aşağıda açıklanmıştır.

Başvuru, değerlendirme ve kayıt tarihleri
·İlan edilen tarihlerde başvuru yapmayan veya kayıt haklarını kullanmayanlar haklarından vazgeçmiş sayılır.
·Yatay geçiş şartlarını sağlamayan öğrencilerin 11-15 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar özel öğrenci başvurusu yapması gerekmektedir.
·Yatay geçiş şartlarını sağlayıp başvuru yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar özel öğrencilik için gerekli belgelerle beraber başvuru yapması gerekmektedir.

Yatay Geçiş ve Özel Öğrenci başvuruları belirtilen tarihlerde şahsen ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarına yapılacaktır.

Başvuru Tarihi : 11-15 Nisan 2022
İlan Tarihi : 20.Nisan 2022
Asil Kazananların Kayıt Tarihi: 21-22 Nisan 2022
Yedek Kazananların İlan Tarihi: 23 Nisan 2022
Yedek Kazananların Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2022

Başvuruda İstenen Belgeler
·         Başvuru Formu
·         ÖSYS/YKS Sınav Sonuç Belgesi ve/veya uluslararası sınav sonuç belgesi
·         Öğrenci belgesi
·         Transkript belgesi
·         Pasaport
·         Ülkemize giriş-çıkış kayıtları
·    2 Adet Fotoğraf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.