Bu haber kez okundu.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Baykan’da Tanıtıldı
banner229

Spor tarihimizin en büyük altyapı projesi Baykan İlçemizde  başladı.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nin tanıtımı Siirt, Baykan ilçemizde gerçekleştirildi. Proje ile gizli yeteneklerin okullarda, geç kalınmadan keşfedilmesi amaçlanıyor.
Türk sporunda geleceğin yıldızları ve şampiyonları artık ilkokulda keşfedilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklığı ile gerçekleştirilen proje ile Baykan’daki tüm ilkokul 3. Sınıf öğrencileri taranacak ve yaklaşık 500 çocuğun sportif yetenek ve potansiyelleri bilimsel verilerle ortaya çıkarılacak.
Türk spor tarihinin en büyük spor altyapı projesi olarak nitelenen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, Baykan Kaymakamı Belediye Başkanvekili Mehmet Tunç, Gençlik ve Spor İlçe müdürü Levent Obuz ve Belediye Yazı işleri Müdürü Faruk Okulevi’nin katıldığı Baykan'daki Baykan Kapalı spor Salonu’nda Baykan’daki 3 sınıf öğrencilerin katılımı ile başlatıldı.
Kapsamı her yıl daha da genişletilerek devamlı hale getirilecek projeyle, gizli yetenekler geç kalınmadan keşfedilecek. Böylece ülkemizin ve ilçemizin spor altyapısı sağlam temeller üzerinde yükselecek.
Bilimsel yöntemlerin uygulanacağı projede İlçemiz genelindeki tüm okulların 3. sınıf öğrencileri bir dizi teste tabii tutulacak. 7 farklı istasyonda uzmanların gözetiminde yetenekleri test edilecek çocukların ölçüm sonuçları veri tabanına kaydedilecek ve yapılan inceleme sonrasında öğrenciler yeteneklerine göre farklı spor branşlarına yönlendirilecek. Seçilen öğrencilerin spor eğitimi alması için ise destek verilecek.
Turkcell’in resmi sponsorluğunda gerçekleştirilen projede uzmanların gözetiminde ilk ölçümleri yapılacak çocuklara verimli olanların spor eğitimine devam etmesi planlanıyor.
Kaymakam Mehmet Tunç yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklığı ile gerçekleşen bu proje Ülkemize, İlimize ve İlçemize hayırlı olsun inşallah çok önemli ve gerekli bir projedir.

Bu projenin ilçemizde başarıya ulaşması için Biz Kaymakamlık ve belediyeler olarak her türlü desteği sağlayacağız. “Spor özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin ruhsal ve bedensel gelişimine, sosyal hayatlarına olumlu katkıda bulunuyor. Kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma noktasında önemli bir etken olduğunu biliyoruz. Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğümüzün bu anlamda önemli bir görevi ve hizmeti yerine getirdiğini, elde edilecek başarılarla da ilçemizin tanıtımını en güzel şekilde sağlayacaklarından eminiz’’ dedi.
Kaymakam Tunç, “İlçedeki kültürel, sanat ve spor dallarındaki faaliyetleri arttırmak, gençlerin, öğrenci ve velilerin bu tür faaliyetlere katılımlarını sağlamak adına çalışmalar yapıyoruz.

Kaymakamlık olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmeleri ve gelişmeleri için, yepyeni projelerle her türlü destek ve imkanlarımızı seferber ettik, etmeye de devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.