Bu haber kez okundu.

SPOR KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR
banner229
İlimiz Yerel Amatör Liglerinde Sağlanan Fair-Play ve Huzur Ortamının maalesef bu sezonun başından itibaren tekrar bozulduğunu Üyelerimize sportmenliğe aykırı tutum ve davranışların arttığını üzülerek izlemekteyiz.
İlimiz Amatör Liginde 23.01.2016 Tarihinde Saat 12:00’ de oynanan Kurtalan Kültür Spor ve Siirt Kartal Spor arasındaki müsabaka sonrasında Hakemlerimiz Veysel AŞANBOĞA, Şefik TOPRAK ve Bilal GÜLTEKİN’ e karşı spor kamuoyu tarafından istenmeyen ve Camiamızın kabullenemeyeceği şiddet içeren eylemlerde bulunulmuştur.
Müsabaka sonunda Kurtalan Birlik Spor oyuncuları Hakemlerimizi darp ederek yaralamıştır. Bu durum bizleri fazlasıyla üzmüştür.
Yapılan bu eylemin Kurtalan Kültür Spor Kulübüne mal edilemeyeceği gibi ligin henüz ortalarında bu tarz olayların yaşanması tüm spor kamuoyunu büyük bir endişeye sevk etmiştir. Hakemlerimiz 6222 sayılı Sporda şiddet kanunu gereğince eylemi gerçekleştiren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuş konu mahkemeye intikal ettirilmiştir.
Fair-Play ruhuna yakışmayan bu hareketler camiamızın kabullenemeyeceği davranışlar olmakla beraber futbolun bir sosyal aktiviteden ibaret olduğunu Kulüplerin, Antrenörlerin, Oyuncuların, Yöneticilerin, Seyircilerin ve bu oyuna gönül vermiş tüm paydaşların sporun içinde Fair-Play, dostluk, eşitlik, centilmenlik, kardeşlik ve adalet olgularının bulunduğunu unutmaması gerektiğini hatırlatmak isteriz.
Sporda şiddet ve nefreti körükleyen bu davranışların tekrarlanmaması temennisiyle tüm tarafları dikkatli olmaya davet ediyoruz.
Hakemlerimiz Veysel AŞANBOĞA, Şefik TOPRAK ve Bilal GÜLTEKİN’ e geçmiş olsun dileklerimizi ileterek sahalarda sporun ruhuna yakışmayan çirkin davranışları değil, futbolun güzelliklerini görmek istediğimizi bildiririz.
Futbol Hakem Ailesinin huzurunu bozmaya Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Siirt Şube Başkanlığı olarak asla müsaade edilmeyecektir.
Tüm futbol paydaşlarının Fair Play anlayışı içerisinde bir sezon geçirmelerini temenni ediyoruz.
Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur.
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Siirt Şube Başkanlığı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zekeriya başar 8 yıl önce

bu olayları desteklemiyoruz ve hiçbirşekilde şiddet istemiyoruz ama şuda bilinmeli ki futbol sahası racon kesilecek mekan değildir bunuda en iyi bilen hakemlerimizdir. verilen yetki keyfi kullanılmamalı hakkını vermeli kendini padişah sanmamalı,her maçta hakemler darp ediliyorsa iğneyi kendilerine batırmalarıda gerekmektedir.hangi kulüp ya da futbolcu sebepsiz şiddete meyil gösterir bu hareketleri kendine yakıştırır, burası hodri meydn deyip ahkam kesilirse bu tür olaylar malesef hep yaşanacaktır