Bu haber kez okundu.

Karne Hediyesi Judo Kursundan Milli Takıma Seçildi
banner229

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşayan Rıdvan Hazar, babasının karnesi iyi olduğu için gitmesine izin verdiği judo kursunun ardından elde ettiği derecelerle milli takıma seçildi.

Henüz 12 yaşındayken arkadaşlarının antrenmanlarını izlerken judoya ilgi duyan Rıdvan Hazar (16), bu branşta başarı elde ederek profesyonelliğe adım atmak istedi.

Zamanının büyük bölümünü ayıracağı judonun derslerindeki başarısını olumsuz etkileyeceğini düşünen babasının, karnesinin iyi olması durumunda judo kursuna gidebileceğini belirtmesi üzerine Hazar, derslerinde başarılı olmak için büyük çaba gösterdi.

Karnesindeki başarı nedeniyle babasının judo kursu ile ödüllendirdiği Hazar, kursta sergilediği performansla önce il genelinde ardından bölgesel müsabakalarda iyi dereceler elde etti. Hazar, 4-5 Mart'ta Antalya'da 20'yi aşkın ülkenin katılımıyla düzenlenecek "Judo: 24. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası"nda milli takımı Siirt adına temsil etmeye hak kazandı. "Ülkemin bayrağını göndere çekmek istiyorum" 

Hazar, judo kursunun derslerinde ve sporda getirdiği başarıyı anlattı. Büyük bir ilgi ve merakla başladığı judoda ilk madalyayı okul sporları müsabakalarında üçüncülük elde ederek aldığını belirten Hazar, ilerleyen süreçte il ve bölge şampiyonalarına katıldığını söyledi.

Hazar, bölgesel şampiyonalarda madalyalar aldıkça judoya ilgisinin arttığına işaret ederek, şöyle dedi: "Ordu'da düzenlenen müsabakalarda 128 kişi arasında ilk 9'a girerek milli takıma seçildim. Böylece Kurtalan ilçesinde ilk milli sporcu oldum. Daha önce judo spor branşı olarak pek bilinmiyordu ve herhangi bir başarı söz konusu değildi.

Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını göstermek istedim. Bir farkındalık oluşturarak yaşadığım il ve ilçeye farklı dalda madalyalar kazandırmak istedim. Babamın beni ödül olarak gönderdiği judonun karşılığını ben de kazanacağım madalyalarla ödemek, şampiyonada başarı elde ederek ülkemin bayrağını göndere çekmek istiyorum." Judoda milli takıma seçilmenin gururunu yaşadığını anlatan Hazar, profesyonel judo hayatına Antalya'daki müsabaka ile başlayacağını aktardı.

Hazar, "Gideceğim uluslararası maçta babama elimden gelenin en iyi dereceyi getirmeyi istiyorum. Bu mutluluğu şehrime, aileme ve hocalarıma yaşatmak istiyorum." diye konuştu. "İnşallah bizi gururlandırır"

Antrenör Kenan Yaş, Hazar'ın judo tutkusunun ona başarı getirdiğini dile getirdi. Judoya hafta sonları, sömestir tatili ve yaz tatilinde devam eden Hazar'ın hobi olarak başladığı bu branşta profesyonelliğe adım atmak istediğini ifade eden Yaş, "Rıdvan başarıyı elde ettikten sonra judoyu neden yapmak istediğini anladı.

Profesyonelliğin de safhası, neyi neden yaptığını bilmektir. Rıdvan judoyu en az bizim kadar seviyor." ifadesini kullandı. Hazar'ın milli takım kadrosunda gerekenden fazlasını yaptığını vurgulayan Yaş, genç sporcunun bu başarı ile Antalya'da ilini ve ülkesini temsil edeceğini bildirdi.

Yaş, "Rıdvan inşallah bizi gururlandırarak bayrağımızı göndere çeker." sözlerine yer verdi. "Oğluma başarılar diliyorum" Baba Hazar da judo nedeniyle oğlunun derslerini aksatmasından endişe duyduğunu, bu nedenle kendisine iyi bir karne getirmesi halinde onu judo kursu ile ödüllendireceğini belirttiğini aktardı.

Hazar, oğlunun bu spora ilgisini iyi bildiğini belirterek, "Umarım iyi başarılar elde edip ülkesini en iyi şekilde temsil edecektir. Oğluma başarılar diliyorum." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.