Bu haber kez okundu.

Yıldırım: Cizre'deki Olayları Araştırmak İçin Tarafsız Bir Komisyon Kurulmalı
banner229
HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Cizre’deki olaylar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bu tür üzücü olaylar meydana geldiğinde bu olayların gerçek mahiyetinin ortaya çıkması için tarafsız bir komisyonun araştırma yapması gerektiğini savunan Yıldırım, “Örneğin Hakikatleri Araştırma Komisyonu adı olabilir. Bu komisyonun giderek yerinde bu olayları incelemesi ona göre rapor tanzim etmesi ve bu raporun kamuoyuna açıklanması gerekir.” diye konuştu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Cizre’de yapılan operasyonda çok sayıda teröristin öldürüldüğü iddia ediliyor. Neler söylersiniz?” sorusuna Yıldırım, şu cevabı verdi: “O konu ile ilgili incelemeler devam ediyor. Cizre’deki binanın bodrum katında mahsur kalan ve dünden beri onlardan veya o binanın içindekilerden 60 kişini yaşamını yitirdiği veya katledildiğine ilişkin bir takım haberler geçiyor. Fakat kesin sonuçlarını beklemek lazım. Henüz Başbakanlık kesin bir açıklayıcı sonuç yapmadı. Genelkurmay son saatlere kadar bir açıklama yapmadı.
Partimizin de bu konuda henüz resmi bir açıklaması bizi de bağlayıcı niteliği olan bir açıklaması olmadı. Şu anda bu konuyu kesin ifadelerle dile getirmekten çekiniyorum. Bu işin somut, tarafsız bir komisyon tarafından araştırılması ve incelenmesini daha uygun buluyorum.
HDP olarak biz de ne söylersek söyleyelim taraflı olarak hükümet tarafından kabul edilecek. Hükümette taraflı olarak ne derse desin bu da objektif olarak değerlendirilmeyecek. Bu bakımdan öteden beri savunduğumuz şudur. Bu tür üzücü olaylar meydana geldiğinde bu olayların gerçek mahiyetinin ortaya çıkması için tarafsız bir komisyon örneğin Hakikatleri Araştırma Komisyonu adı olabilir. Bu komisyonun giderek yerinde bu olayları incelemesi ona göre rapor tanzim etmesi ve bu raporun kamuoyuna açıklanması gerekir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haktan 8 yıl önce

sayın yıldırım, siirt ve bölgenin kalkınması için bir komisyon kurulmasına çalışın, sizler siirt milletvekilisiniz, siirtin sorunları ile ilgili hiç bir çalışmanız yok.