Bu haber kez okundu.

Yasin Aktay'dan Türkiye'yi Karalayan Hdp'li Vekile Tarihi Cevap
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Prof Dr Yasin Aktay, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde HDP'li Ertuğrul Kürkçü'ye sert tepki gösterdi. Aktay, Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamaya çalışan HDP'li vekili "Bu savaş kesinlikle Kürt halkına karşı değil sadece, HDP'li Kürkçü'nün propagandasını yaptığı PKK terör örgütüne karşı yapılıyor" sözleriyle eleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı, Siirt Milletvekili Prof Dr Yasin Aktay, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Toplantısına katıldı. Avrupa Komisyonunda konuşan Aktay, Türkiye'ye yönelik skandal suçlamalarda bulunan HDP'li Ertuğrul Kürkçü'ye sert tepki gösterdi.

HDP İzmir Milletvekili Kürkçü, Avrupa Konseyi'nde konuşmasında Türkiye'ye yönelik ağır suçlamalarda bulundu. Kürkçü’den sonra Özgür Demokratlar Grubu adına söz alan AK Parti milletvekili Yasin Aktay, konuşmasına Kürkçü’nün bu sözlerinin Türkiye’yi tanımayanları çok yanılttığını ve Avrupa Konseyi üyelerinin bu yolla tam bir dezenformasyona maruz bırakıldıklarını söyleyerek başladı.

Aktay sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye bu değil, bu Türkiye için son derece haksız bir tasvir. Türkiye bilakis savaş mağduru çocuklara yardımıyla ön plana çıkmış bir ülke. Ne yazık ki, benden önceki konuşmacı ve arkadaşlarının sıkça yaptığı bir şey bu. Açıkça dezenformasyon yapıyorlar. Güneydoğu’da bahsedilen savaş da terör örgütünün yürüttüğü ve çocukları kullandığı son derece çirkin bir savaş. Orada devlet değil PKK terör örgütünün yıkıcı faaliyetleri var. Devlet ise yaraları tamir etmekle uğraşıyor. Türk devletini sanki Kürtlere karşı savaş veren bir devlet olarak resmediyorlar. Ben Kürtlerin de oyunu alarak gelmiş, o bölgenin insanlarını aralarında ayırım yapmadan temsil eden bir milletvekiliyim. Bu savaş kesinlikle Kürt halkına karşı değil sadece, maalesef sayın benden önceki konuşmacının propagandasını yaptığı PKK terör örgütüne karşı yapılıyor."

"Terör örgütü çocukları silah altına alıyor"

AK Partili Aktay, teröristlerin çözüm sürecinde dahi çocukları silahaltına aldığına dikkat çekerek, "Aslında, savaş mağduru çocuklarla ilgili bu rapor dolayısıyla, Türkiye’nin yaşamakta olduğu tam da bu soruna dikkat çekmek gerekiyor. PKK terör örgütü sadece 2014 ve 2015 yılları arasında yani Türkiye hükümetiyle çözüm süreci içinde olduğu esnada iki binden fazla çocuğu kaçırarak silahaltına aldı. Bu çocukların bir kısmı HDP’li belediyelerin yönettiği il ve ilçelerde başlattığı hendek teröründe Türk güvenlik güçleriyle çatışmaya sürüklendi. Bir kısmı yaralandı, bir kısmı öldü. Bu Kürt çocuklarının çoğu ise Suriye’deki çatışma bölgelerine PYD – JPG saflarında savaşmak üzere nakledildi. PKK ve PYD arasındaki özdeşliğin en açık göstergelerinden biri de budur zaten" değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
siirtli çaycı 6 yıl önce

sayın aktay bu durum ve vaziyetle giderse güzelleşmi asil siirt timizi yinede bu terör örgütü denen alçaklara bırakacaksınız siirt halkı iyi biliyor kimin ne yaptığını bunu önünü kesilmesi için birazda olsun sayın il başkanımız bazı şeyleri görmesi lazım ama nedense görmemezlikten geliyor onun için siirt yine yolcu yani abbas yolcu yazıktır sayın recep baba yiğit düştüğü yarden kalkar demiştık ama bu ilişkilerle yine siirt onlara teslim olacak gibi gözüküyor Allah o tarihi yazmassın yazdıysa bozsun reis tayıp baba Allah yar ve yardımcın olsun

Avatar
siirtli çaycı 6 yıl önce

sayın aktay siirt ti alabilmek siirt akp teşkilatının etrafındakinın encumenleri ve işe alınan emeklilerine önce bir temizlik yapılması gerekiyor her emekli olan birdaha ikinci kes işe alınırsa ve çay ocakları ve kafelerde oturan insalarımı ne olacak onların hali işte akp nın halı o zaman çok vahim

Avatar
Siirtli Süleyman 6 yıl önce

Aktay bey hergün bir televizyonda hergün bir basın yayın organında beyanat yada söyleşide güzel iyide oralarda geçirdiği zaman kadar siirtin bekleyen yol ulaşım havaalanı sorunlarınada zaman ayırsa ve çözse yoksa 2019 mahalli seçimide cumhurbaşkanlığı seçimide zora girecek bunu oda bilsin danışmanlarıda bilsin teşkilatta bilsin bizleri ilgilendiren siirtin sorunlarıdır ne uluslar arası toplantıda ne yaptığı ne konuştuğu kimlerle görüştüğü çokta bizi ilgilendirmiyor bizi öncelikle kurtalan batman yolu eruh yolu pervari çatak yolu ve havaalanı ilgilendiriyor yoksa onun sosyal medayadaki reklamlarını yapanların paylaştıkları çokta geçerli değil sadece raklam olarak göreceğiz

Avatar
Reisci 6 yıl önce

hasbelkader vekil oldun senin siirtte kaç oyun vardıki sen siirtten kaç kişiyi tanıyordun ama kader utansın SİİRTTE Yaşayan onlarca aday adayı varken onların hakkıyken adaylık sana verildi bizde kuzu kuzu reisin hatırına gidip oy verdik vermez olaYDIK HIFZONUN HAVASINDAN GEÇİLMİYOR burnu büyümüş nerde o eski hıfzo kimseyi beğenmez olmuş