Bu haber kez okundu.

SİİRT MİLLETVEKİLİ YASİN AKTAY, PARLAMENTOLAR ARASI BİRLİK BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ
banner229
Ak Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Parlamentolar Arası Birlik Türk Grubu (PAB) Başkanlığına seçildi.
Türkiye Büyük Millet Meclisinde toplanan PAB üyeleri ilk toplantısında Başkan seçimi gerçekleştirdi. Birlik başkanlığına seçilen Siirt Milletvekili Yasin Aktay, kendisine gösterilen teveccühe teşekkür etti.
PAB Başkanlığı olarak amaçlarının, küresel barışa katkı sağlamak ve toplumlararası işbirliğini tesis etmekolduğunu belirten Aktay "Bu çerçevede, tüm ülkelerin parlamentoları ve parlamenterleri arasında temaslarda bulunup, güncel siyasi ve ekonomik meseleleri inceleyerek esas itibarıyla bu konularda çalışmalar yapacağız" dedi.
Dünyada yaşanan son gelişmelerin Türkiye’nin önemini daha da artırdığını ve dolayısıyla Birlik Başkanlığı olarak yapacakları çalışmaların önem arz ettiğini kaydeden Aktay, Birlik başkanlığı adına geçen hafta Birleşmiş Milletler (BM) toplantısına katıldığını hatırlatarak, Türkiye’nin uyuşturucu kaçakçılığı konusunda yaptığı çalışmaların takdir topladığını ifade etti.
Parlamentolar Arası Birlik Türk Grubu Başkanlığı hakkında da bilgi veren Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, dünyada bağımsız devlet parlamentolarının temsilcilerinden oluşan, halen 138 üyeye sahip ve Birleşmiş Milletlere paralel olarak çalışan Birliğin, 1889’da kurulduğunu ve Genel Merkezinin Cenevre’de olduğunu söyledi.
PAB’ın çalışma alanları, barış ve silahsızlanma, insan hakları, parlamenterlerin insan haklarının korunması, kadınlara ve çocuklara karşı uygulanan şiddet, sosyal ve ekonomik gelişmeler, çevre ve sürdürülebilir kalkınma, eğitim, siyasi ve hukuki meseleler, kadın hakları, Akdeniz'de güvenlik ve işbirliği, parlamenter kuruluşların desteklenmesi ve geliştirilmesi, Kuzey-Güney diyaloğunun geliştirilmesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.