Bu haber kez okundu.

Şefik Erden AK Parti’den Aday Adaylığını Açıkladı
banner229
AK Parti Siirt Kurucu İl Başkanı Şefik Erden, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Siirt’ten Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.
İlimizde bulunan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Şefik Erden, Haziran ayında yapılacak olan Genel Seçimlerde, Siirt’ten AK Parti Milletvekili Aday Adayı olduğunu belirterek, “İl Başkanlığı yaptığımız dönemde Siirt’te etkin bir teşkilat yapısıyla partimiz ile halkımız arasında başarılı bir iletişimimiz vardı ve partimizin siyasi felsefesi ile hizmet anlayışı ile Siirtli hemşerilerime ve partime bu göreve hazır olduğumu aracılığınızla belirtmek istiyorum” 2002 yılında Siirt seçimlerinin yenilenmesiyle birlikte Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ilimizi şereflendirerek Siirt’ten milletvekili adayı olması ve 09 Mart 2003 tarihinde yapılan milletvekilliği seçimlerinde kadirşinas Siirt halkının verdiği %85’lik oy oranı ile Siirt’ten milletvekili seçilmesi ve akabinde Başbakan olduğu dönemde (2003-2007) milletvekili olduğu ilin il başkanı olarak görev yapmanın gurur, onur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.
   Erden, 7 yıllık il başkanlığı süresince gerek 2002 ve 2007 yıllarında yapılan milletvekilliği seçimlerinde gerekse 2004 yılında yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde kurmuş olduğu teşkilatlarını yalnız bırakmamak, Siirt’te hassas olan ve il başkanlığı süresince çok iyi dengede tuttuğu Kürt-Arap-Türk ilişkilerini muhafaza etmek amacıyla partisini daha da güçlendirmek adına il başkanlığı görevinden ayrılmayarak Türkiye genelinde milletvekilliği talep etmeyen tek il başkanı olduğunu ifade ederek, 2008 yılının ikinci yarısında il başkanlığı görevinden ayrılarak 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den İstanbul İl Genel Meclis Üyeliği yaptığını ve 2009-2014 yılları arasında İl Genel Meclisinde Hesapları İnceleme Komisyonu, İdari İşler Komisyonu, Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulunduğunu ifade etti. AK Parti Siirt Milletvekili aday adayı Şefik Erden, Siirt’in sorunlarını bildiğini ve seçilmesi durumunda sorunları bir-bir çözeceğinin altını çizerek, “bizim tek güvencemiz halkın iradesidir”, “en büyük hizmet insanı sevmektir”, “basın yanlışın önüne geçebilir ve bu nedenle basınla birlikte hareket etmek gerekir”. Siirt olarak çarpık bir kentleşme içerisindeyiz ve mesire alanlarımız yok.
 Yerel yönetimlerle de istişarelerde bulunacağız. “Yeni Türkiye’nin yeni halkı vardır ve biz halka hizmetkar olmaya geldik, olmaya da devam edeceğiz”. Halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. Özellikle çözüm sürecinin olumlu sonuçlanmasını sağlayacağız.
  “Herkes nefsini ayaklar altına almalıdır”. “Bütün müminler kardeştir, desteklerinizi bekliyoruz ve bu paralel yapı gidecek” diyerek sözlerini noktalarken düzenlenen toplantının ardından Şefik Erden ve beraberindekiler AK Parti il binasına geçerek adaylık müracaatını İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu’na teslim etti.
Teşkilat ve teşkilatçılık, halkla bütünleşme ve seçmene yönelik sandık esaslı çalışma ile teşkilat mensuplarının eğitimini çok önemseyen Mehmet Şefik Erden, evli 7 çocuk babasıdır. Kürtçe ve Arapça bilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.